На Донбасі відновлюють трансляцію українських каналів

На Донбасі відновлюють трансляцію українських каналів
На звільнених від терористів у межах проведення АТО територіях Донецької та Луганської областей забезпечується трансляція українських каналів телебачення і радіо.

Зокрема, у Донецькій області відновлено мовлення НТКУ, НРКУ та ще 12 телевізійних і 4 радіоканалів, повідомляє Урядовий портал.

На РТПС у Краматорську підвищено вдвічі потужність передавачів мережі НТКУ й інших центральних каналів. На РТС у Волновасі змонтовано та введено в дію телевізійні передавачі ТОВ ТРК «НБМ» («5 канал»), що дало змогу забезпечити задовільний прийом сигналу в південній частині міста Донецька. Крім того, тут змонтовано та введено в дію два телевізійні передавачі, отримані як технічна допомога з Литви, для Донецької ОДТРК та НТКУ.

На РТС в Бахмуті в десять разів збільшено потужності передавачів мережі НТКУ, а також суттєво збільшено потужність передавачів інших центральних телеканалів.

Проведено заходи щодо поширення українського мовлення в Луганській області. Зокрема, з РТС Старобільська, починаючи з 02.06.15 розпочато трансляцію спільної програми «Дон ОДТРК+ЛОТ». Для збільшення території покриття програмами Луганської ОДТРК найближчим часом планується встановити телевізійний передавач Plisch потужністю 5 кВт, отриманий з Республіки Польща. Наразі виконано роботи з монтажу та налаштування обладнання. Концерном РРТ проводяться заходи конкурсної закупівлі додаткового обладнання, необхідного для введення передавача в роботу.

Відновлено роботу FM передавача Луганської ОДТРК, а з червня 2015 року збільшено його потужність, завдяки чому радіус зони покриття збільшився удвічі.

Для трансляції україномовних та російськомовних спецпроектів Національної радіокомпанії України задіяно середньохвильовий передавач на радіоцентрі с. Луч Миколаївської філії Концерну РРТ з використанням антенної системи спрямованої дії, у тому числі на південно-східний регіон.

Роботу Луганської та Донецької ОДТРК відновлено за тимчасовою схемою. Зараз Донецька ОДТРК здійснює мовлення в аналогових частотах на Маріуполь, Волноваху та Красноармійськ та в цифровому форматі – на інші міста Донецької області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А уроки патріотизму на його каналах будуть давати українські екс-президенти та екс-прем"єри, виключаючи, звісно, втікачів...
Відповісти
Останні новини
На Донбасі відновлюють трансляцію українських каналів
16 жовтень, 2015, 22:19