У Луцьку розповіли про оформлення субсидій

У Луцьку розповіли про оформлення субсидій
На сайті мінсоцполітики є калькулятор для розрахунку субсидії, однак спеціалісти проекту «Муніципальної енергетичної реформи» розроблять свій.

Про це 16 жовтня розповів старший консультант з питань соціального захисту населення Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Антон Левицький на семінарі на тему «Енергоефективність та соціальний захист населення в умовах підвищення тарифів».

Експерт розповів, що в окремих випадках субсидію можуть призначити навіть непрацездатним особам, які проживають на житловій площі більше норми (13,65 м2 загальної площі на одну особу та додатково 35,22 м2 на домогосподарство).

Загалом субсидія нараховується на соціальний норматив, при якому не враховується фактичне споживання.

Залежно від особливостей регіонів та типу будівель, соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами визначаються з урахуванням коригуючого коефіцієнту для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення.

Так, природний газ на опалення – 7 м3 на м2, електроенергія- 65 кВт на м2, вода - 4 м3 на людину. Однак з 2017 року ці норми будуть зменшені.

«Згідно постанови Кабміну субсидії нараховуються за такою системою: чим більший дохід – тим менша субсидія, і чим менший дохід - тим вона більша», - зазначив Антон Левицький.

Хоча прем’єр-мінітр України Арсеній Яценюк і запевняв, що при оформленні субсидій ніяких довідок не треба, однак, як розповів спікер, від людей все одно вимагають довідки.

Наприклад, газовики вимагають довідку про відсутність заборгованості.

Право на призначення субсидій мають громадяни, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання, перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу.

Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально в залежності від сукупного доходу.

У міністерстві соціальної політики на сайті є калькулятор, за яким можна вирахувати тарифи та розмір можливої субсидії, однак спеціалісти «муніципального» проекту вже розробляють свій.

Як зазначив Антон Левицький, їхній калькулятор буде набагато простіший в користуванні.

Загалом субсидії - форма допомоги, яка враховує дві речі: вартість послуг та доходи людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли про оформлення субсидій
16 жовтень, 2015, 18:16