Центр нацменшин можливо облаштують в Будинку Офіцерів у Луцьку

Центр  нацменшин можливо облаштують в Будинку Офіцерів у Луцьку
На зустрічі губернатора області з національними меншинами, останні скаржились на те, що в них немає центру для дозвілля.

Про це вони розповіли голові Волинської обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику у понеділок, 19 жовтня.

Представники майже всіх національних меншин назвали спільну проблему – відсутність приміщень, де б вони могли збиратись, спілкуватись, проводити культурні заходи та інше.

На що губернатор відповів, що на його думку, важливо скласти відповідну програму дій, яка повинна бути погоджена депутатами обласної ради. Тому не потрібно вирішували питання спонтанно.

«Я хочу, щоб ви в моїй особі мали максимальну підтримку, щоб кожна громада мала право на шанування своїх звичаїв та історії, щоб ми могли з вами проводити спільні культурні заходи, об'єднуючи громаду в цілому», - сказав Володимир Гунчик.

Представниця польської меншини зазначила, що їхня громада має чотири хори і вони мають можливість робити концерти і заходи, однак проблема в тому, що в їхній громаді є старші особи, які не мають, де проводити час, відтак важливим питанням є відсутність приміщення.

Володимир Гунчик, своєю чергою, запропонував знайти приміщення в якому розмістять центри для всіх національних меншин, на що інший представник польської меншини не погодився, зауваживши, що не хотів би бути разом з іншими меншинами. На його думку, доцільніше б було виділити приміщення кожній громаді окремо.

Проте представник Вірменської общини не підтримав ідею, щоб давали приміщення кожній громаді окремо, натомість наголосив на тому, що вірменська національна меншина хоче побудувати вірменську церкву.

Представники ромів наголосили на існуючій в них проблемі, а саме відсутності паспортів у більшості ромської нацменшини, на що Гунчик сказав, що йому варто дати трохи часу, щоб він зумів вивчити ці питання.

Також від представників нацменшин прозвучала пропозиція зробити відповідний центр у колишньому Будинку офіцерів, який знаходиться на вулиці Винниченка.

Губернатор відповів, що з цим питанням він також розбереться, адже дійсно будівля стоїть і занепадає і було б добре розмістити там центр.

Загалом губернатор разом з представниками національних меншин області скоординували план дій і визначили пріоритети, за якими будуть вирішувати проблеми з приміщеннями, договірними відносинами, культурною спадщиною та іншим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи ж багато є таких "центрів для дозвілля" для представників титульної нації?!
Відповісти
Сміх! Колишній будинок офіцерів хочуть і нацменшини,і філармонія,і громадські,і політичні організаціі,а влада набрала в рот води і мовчить,як паршивий двійочник-першокласник. Ну, стид та горе з тою недолугою владою. Ні хрена вирішити не можуть,бо наперед ні про місто,ні про мешканців міста не думають,не планують і не вміють це робити. А цікаво було б зігнати всі нацменшини до одного приміщення-це провокація наперед. В один день одні будуть молитись,інші танцювати,треті співати,четверті шашлик жарити, ті веди,ті мусульмани,ті католики,ті православні,ті протестанти,ті індуісти,ті буддисти,ті брахманісти,ті язичники- це ж бомба заповільненоі діі. Філармоніі треба віддати це приміщення давно.А нацменшини,як украінці в інших державах-в тій же Польщі або Вірменіі,Об'еднаному Королівстві і Росіі- за своі грошики будують свій культурний центр і церкву. Украінцям ще й не дозволяють в деяких краінах будувати своі церкви,а бібліотеки нищать. А в Польщі украінці переселялись зі своіх етнічних земель неодноразово,востанне -після другоі світовоі війни,щоб украінці не могли бути об'еднаними і вимагати для себе приміщення під культурні центри,церкви. Нацменшини повинні бути толерантними до украінців і Украіни, і за своі кошти будувати своі культурні центри,ще й щоб громади не запротестували. Атож.
Відповісти
А не хочуть меншини центр в селі Застранівці за 380 кв від міста)))Чи може хочаб на окраїні міста.Всі хчуть в цетрі нерухомість там вона найдорожча і найелітніша а на будинок вже всі роти повідкривалиВін в ніосвіти а звіттіля його недістануть.А 150 вірменам церкуву на землі парку розміром 90 соток це не офігеть))))А може хай за містом побудуються.Навчились дайте все і задаром.Окрім того всі обєкти в місті логічно йти до Романюка а чому гунчик там піря розставляє на комунальні обєкти.
Відповісти
Останні новини
Центр нацменшин можливо облаштують в Будинку Офіцерів у Луцьку
19 жовтень, 2015, 17:45