Власники нерухомості додали бюджету Волині 7,3 мільйона гривень податку

Власники нерухомості додали бюджету Волині 7,3 мільйона гривень податку
Власники житлової нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Волині 7,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Найбільше цього податку сплачено на території обслуговування Луцької ОДПІ – майже 2,8 мільйона гривень. На території обслуговування Ковельської ОДПІ сплачено понад півтора мільйона гривень, а на території обслуговування Нововолинської ОДПІ – більше мільйона податку на нерухоме майно.

«В зв’язку зі зміною умов оподаткування нерухомого майна можна прогнозувати збільшення надходжень цього платежу в наступні роки. А цього року переважна більшість власників нерухомості – фізичних осіб, котрі зобов’язані сплачувати цей податок, отримавши повідомлення – рішення від органів ДФС, перерахували належні кошти в бюджет. Разом з тим, юридичні особи у переважній більшості теж не ігнорують свої зобов’язання». – зазначає перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Перший заступник керівника ГУ відомства в області зауважив, що у європейській практиці саме оподаткування власності значною мірою визначає фінансову самостійність територіальних громад.

«Тобто, громада, котра встановлює обґрунтовані ставки на «зайві» квадратні метри нерухомості, має додатковий ресурс для вирішення соціально-економічних питань», - підкреслив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році сплачують податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 кв.м для квартир і будинків більше 120 кв.м., податок на нерухоме майно волиняни сплачуватимуть вже у 2016 році.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власники нерухомості додали бюджету Волині 7,3 мільйона гривень податку
20 жовтень, 2015, 09:14