Найкрасивіші каскадні водоспади. ФОТО

Найкрасивіші каскадні водоспади. ФОТО
Водоспади завжди привертають увагу любителів природних чудес. Вони мають дивний магічний вплив на людину — бурхливі потоки іскристих вод заряджають енергією, а тихі струмені, навпаки, заспокоюють.

Напевно, всі погодяться, що кожен водоспад по-своєму гарний, але є на світі такі витвори природи, які інакше як шедеврами не назвеш, - повідомляє Моя планета.

Одними з найбільш незвичайних за формою уступів і грою фарб є водоспади, чиї води сильно насичені кальцієм. Пропонуємо п’ятірку найкрасивіших і найзнаменитіших.

Термальні джерела Памуккале, Туреччина

Памуккале — це ціла система геотермальних джерел, температура води в яких варіюється від теплої (35 градусів) аж до окропу (100 градусів).

Гаряча вода, взаємодіючи з гірською породою, утворила красивий ланцюг білосніжних басейнів різної глибини.

Водоспад жовтого дракона, Китай

Тут можна спостерігати дивовижну гру фарб: самі скелі мають червонуватий відтінок, вода в більшості водойм блакитна, а їх дно всіяне жовтими кальцінізованими відкладеннями, які й виблискують на сонці.

У деяких водоймах ростуть різнокольорові водорості, завдяки яким вода набуває зеленого, жовтого і навіть помаранчевого кольору.
zhovty_drakon_vodospad2zhovty_drakon_vodospad1
Водоспад Семука Чампі, Гватемала

Колір води в цьому дивовижному водоспаді, затиснутому між високими кручами, змінюється залежно від часу доби, погоди і пори року.
Назва водоспаду перекладається як «Священна вода».

Водоспад Куанг Сі, Лаос

Цей чудовий чотириярусний водоспад знаходиться в провінції Луангпхабанг. Висота основного каскаду становить 54 м. Каскади розділені між собою невеликими басейнами, вода в яких має насичений бірюзовий відтінок. Трохи нижче другого каскаду можна бачити невелику печеру.

Водоспад є улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів, які приїжджають купатися в його басейнах, а на берегах влаштовувати пікніки. Вхід на територію водоспаду платний, тому тут завжди підтримується чистота.

Водоспад Baishuitai, Китай

Неймовірно красивий водоспад, що складається з білосніжних терас, є одним із найбільших скупчень карбонатів-кальцієвих терас Китаю. Мокрий вапняк, що виблискує на сонці, має вигляд справжнього білого мармуру.

Восени, коли листя дерев забарвлюється в яскраво-жовтий і червоний кольори, водоспад справляє абсолютно незабутнє враження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
редакція, скажіть бдуь ласка - навіщо постити статті про далекі краї, коли на Волині і в Україні є багато не менш вражаючих місць гідних для того, щоб про них розказати читачам
Відповісти
Останні новини
Найкрасивіші каскадні водоспади. ФОТО
22 жовтень, 2015, 23:08