Скільки транспортного податку сплатили волиняни

Скільки транспортного податку сплатили волиняни
Власники розкішних автомобілів – юридичні та фізичні особи, сплатили до місцевих бюджетів Волині 4 мільйони 551 тисячу гривень транспортного податку.

Більше 3,7 мільйона гривень в бюджетах – це сплачений транспортний податок фізичними особами, а 820,4 тисячі гривень вже сплатили юридичні особи, у власності яких є елітні легкові авто, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Як розповів заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук, в області налічується 262 власники автомобілів, котрі зобов’язані сплачувати транспортний податок. А загалом під оподаткування потрапляє 283 легкових авто.

«Переважна більшість автомобілів, що підлягають оподаткуванню - 227, обліковуються за фізичними особами. Тому фахівці підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб територіальних органів ДФС в області своєчасно подбали про те, щоб їх власники отримали повідомлення – рішення про нараховані суми транспортного податку. Динаміка сплати транспортного податку цілком відповідає нашим прогнозам», - запевнив Богдан Шинкарчук.

Як зазначив заступник керівника ГУ ДФС в області, до кінця року місцеві бюджети Волині поповняться щонайменше 5 мільйонами гривень транспортного податку.

Нагадаємо, що відповідно до норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII в Україні запроваджено податок на майно, у складі якого передбачено транспортний податок. Ставка податку для легкових авто з об’ємом двигуна понад 3 000 куб.см. та строком використання до п’яти років – 25 тисяч гривень в рік.

Звертаємо увагу, що платники транспортного податку –юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально.

Юридичні особи сплачують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки транспортного податку сплатили волиняни
21 жовтень, 2015, 12:08