Сотні лучан дивилися кіно під зорями. ФОТО

Сотні лучан дивилися кіно під зорями. ФОТО
Знамениту стрічку американського режисера Боба Гейла “Траса-60” сотні лучан мали нагоду дивитися на великому екрані безкоштовно, уночі та під відкритим небом.

Показ кіно на стадіоні Волинського національного університету імені Лесі Українки, що по вулиці Ярощука, влаштували 20 липня близько опівночі.

Дебютний показ організували у рамках проекту «Lutsk night cinema», який матиме згодом продовження. Один із організаторів кіноперегляду Захар Ткачук розповів, що в подальшому в рамках проекту планують показувати українське кіно, а також враховувати побажання глядачів. Втім, вибір фільму для дебюту, оргкомітет залишив для себе.

Не зважаючи на те, що реклама показу була переважно в інтернеті, стільці, які розташовані на території стадіону, не вміщували усіх бажаючих подивитися кіно. Однак це не завадило бажаючим оцінити новий для Луцька тип розваг. Глядачі сідали на ковдри та каремати, пили чай з термосів і принесену з собою їжу.

Алкоголь і тютюн у імпровізованому “кінотеатрі” організатори категорично заборонили. Але проконтролювати кожного з відвідувачів не змогли. Не зважаючи на це, перегляд минув без прикрих інцидентів, а по завершенню глядачі подякували оргкомітету оплесками.

У соціальних мережах Захар Ткачук написав, що наступний перегляд заплановано на серпень, а оргкомітет намагатиметься влагодити недоліки дебютного разу: розпиття спиртних напоїв, розкидання сміття та наявність малолітніх учасників кіноперегляду.

Частина скарг від жителів навколишніх до стадіону будинків стосувалися гучного звуку. Втім ймовірно ця проблема вирішиться, якщо показ будуть проводити на території сцени “Ротонда”, що у Центральному парку культури та відпочинку. Ткачук каже, що саме там хотіли влаштувати і перший показ.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже гарна ініціатива. Та є одне "ФЕ"... Так хотілося подивитися фільм на природі, на чистому повітрі, під зорями... Але наш люд немає поваги один до одного. Затабачили цигарками так, що просто неможливо було сидіти... Почувались, як у "курилці"... Через пів години після початку перегляду мусили піти... Звертаємось з проханням до організаторів, звернути увагу на цей нюанс... Не всі люди палять, і про це варто подумати...
Відповісти
Останні новини
Сотні лучан дивилися кіно під зорями. ФОТО
22 липень, 2012, 15:20