У Луцьку будинок досі без опалення через спротив декількох мешканців

У Луцьку будинок досі без опалення через спротив декількох мешканців
Деякі жителі будинку на вулиці Шевченка, 37 відмовляються від автономного опалення, вимагаючи встановити модульну котельню.

Про це розповів на прес-конференції у четвер, 22 жовтня, начальник відділу по експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

Він повідомив, що в міську раду 16 липня цього року надійшов лист від директора ПАТ «Електротермометрія» Юрія Малихіна про те, що ПАТ «Електрометрія» не має наміру подавати тепло цьому будинку надалі.

Відтак 70 квартир фактично залишились без опалення буквально за декілька місяців перед опалювальним сезоном.

Як пояснили в ЖКГ, отримавши цей лист і маючи короткі проміжки часу, було прийнято рішення по влаштуванню в будинку автономного опалення, тобто максимальне сприяння людям в цьому, а саме підведення зовнішнього газопроводу і встановлення лічильників.

«В квартирах люди самі повинні облаштовувати котел і батареї, адже ми не маємо права в приватних оселях щось робити. Було проведено сім зборів щодо опалення, однак думки мешканців розділилися: частина людей хоче, щоб тепло подавали від «Електротермометрії» і щоб влада встановила модульну котельню. Ми пояснювали, що в такий короткий час це неможливо, бо в міському бюджеті немає таких коштів. 19 жовтня ми зібрали збори, де за автономне опалення підписались 30 мешканців. Проте є частина мешканців, які не хочуть автономного опалення», - розповів Юрій Крась.

Працівники ЖКГ вже хотіли розпочати процес з прокладання зовнішнього газопроводу, однак деякі мешканці цього не дали зробити.

Наразі розглядають декілька варіантів вирішення цієї проблеми. Юрій Крась повідомив, що департамент ЖКГ буде консультуватись з ПАТ «Волиньгаз», а далі це питання буде вирішено на вищому рівні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку будинок досі без опалення через спротив декількох мешканців
22 жовтень, 2015, 17:08