Де відсвяткувати Хелловін 2015: наймістичніші місця Європи. ФОТО

Де відсвяткувати Хелловін 2015: наймістичніші місця Європи. ФОТО
Осінь – найкращий час для того, щоб довгими дощовими вечорами, загорнувшись у плед, поринути у світ містики. Враховуючи, що Хелловін 2015 року уже на носі, це стає особливо актуальним.

Можна відчути присутність надприродного, переглядаючи фільми жахів або перечитуючи моторошні містичні романи. Але найкраще відправитися в подорож Європою і безпосередньо відвідати місця, в яких мешкають потойбічні сили. А де вони знаходяться покаже Тochka.net.

1. Тупик Мері Кінг, Едінбург, Шотландія

Офіційні археологічні знахідки, виявлені в цьому місці – як це іноді трапляється – вражають значніше, ніж міфи і легенди.

Мова йде про Тупик Мері Кінг, куди в XVII столітті влада Шотландії під час страшної пандемії чуми звозили хворих. Тут їх замикали і залишали вмирати.

Як свідчать архівні записи, в 1645 році, у самий розпал епідемії, Патрік і Джейн Макконнехі залишили на цьому місці вмирати свою доньку, після чого її привид навіки поселився на сирих і похмурих вулицях міста. Побутує легенда, що її неупокоєна душа літає кімнатами старовинних будівель і співає тонким жалібним голоском дитячі шотландські пісеньки, а привид доторкається до рук або одягу, проходить по зловісному провулку.

Під час візиту сюди японський медіум Аїко Гибо, яка знімала фільм про примар Великобританії, не змогла фізично увійти в кімнату через ауру болю і нещасть в цій кімнаті:

«Я не можу увійти в цю кімнату... Аура занадто сильна... Позаду мене маленька дівчинка, яка хоче до своїх батьків. Вона хоче додому, побачитися зі своєю сім'єю. Її обдурила мама, відвела в цю кімнату, а потім замкнула. Вона хоче, щоб я запитала маму, чому вона її залишила тут. Вона не знала, що у неї була чума...»

2. Скеля Кашел, Тіпперері, Ірландія

Скеля Кашел – одна з самих відомих пам'яток Ірландії.
Про це містичне і страхітливе місце ірландці говорять так: "Диявол відкусив шматок від Землі і виплюнув його. Так і утворився Кашел".
Посеред зелених лугів стоїть скеля, а на ній – чорний тисячолітній замок.

Кажуть, що тут вже багато століть живе сумна Зелена Леді. Це Елізабет Коннор – дуже красива жінка, одягнена в довге зелене плаття. Вважається, що вона настільки сумна, що при зустрічі з нею людину теж охоплює глибока печаль, яка може перерости в меланхолію з фатальним результатом...

3. Печера Альтаміра, Сантільяна-дель-Мар, Іспанія

Ця печера, довжиною 270 м, складається з серії подвійних коридорів і залів, знаходиться в Іспанії і є всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО. На стінах печери зображена поліхромна кам'яна живописна картина у вигляді зображень кабанів, коней, бізонів. При підсвічуванні малюнків полум'ям багаття створювався ефект руху зображень.

Природні контури стіни були використані стародавніми художниками для створення тривимірного ефекту. Така "тривимірність" стала каменем спотикання, і існує думка, що картини намальовані прибульцями з Космосу.

Також існує і протилежна точка зору, згідно з якою тривимірний ефект обумовлений релігійним поглядом на світ у безпосередніх мешканців печери.

За різними даними шедеври створені від 32 до 19 000 років тому.
Печера користується величезним попитом у туристів, а для її відвідування необхідно записуватися у чергу.

4. Оспідале Чітта Нуова, Трієсті, Італія

У цьому портовому місті був побудований найбільший в Італії госпіталь для людей з психічними відхиленнями.

Професор Рампіні запропонував сенсаційний метод лікування – відкрити гігантський розважальний центр, де працювати будуть виключно душевнохворі пацієнти. І його ідея була реалізована.

Існує думка, що тут говорять своєю незрозумілою говіркою, виконують інопланетну музику і готують чаклунські коктейлі.

5. Хвітцеркур, Хуна, Ісландія

Ісландці здавна вірили, що крізь цього монстра час і простір витікають безпосередньо в Валґаллу – резиденцію богів і рай древніх вікінгів.

Він знаходиться на березі пустельної затоки, а за формою нагадує невідомого звіра, що схилився, щоб втамувати спрагу морською водою. А в ранкові години на ньому сидять сотні снігових чайок.

Це містичне місце, яке приваблює не тільки ісландців, а і туристів зі всього світу, які прибувають сюди, щоб помилуватися північним сяйвом. За підрахунками, сяйво тут відбувається в п'ять разів частіше, ніж в інших полярних краях.

6. Прага

Через велику кількість привидів, це місто ще називають містичною столицею Європи.

Як свідчить легенда, в Єврейському кварталі і понині гуляє Голем – глиняна півтораметрова фігура, в яку автор в XVI столітті вдихнув життя, після чого втратив над нею контроль.

У Будинку Фауста в Празі жив і творив один з найвідоміших алхіміків Середньовіччя Едуард Келлі. Відвідання цієї будівлі гарантує успіхи у фінансових справах.

А ще, подейкують, що поруч з Віфлеємської каплицею ночами іноді з'являється найвідоміший празький привид - дух Яна Гуса.

Загалом, в Європі є безліч містечок, замків, вуличок і місць, з якими пов'язані історії про привидів, страшні криваві таємниці або містичні події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, хтось це розуміє...Не всім 1+1 Коломойського промило мізки.
Відповісти
Як прикро, що демонізм стає чимсь "нормальним" і пускає свої метастази на Волині. Все завдяки недовченим журналістам. ЯК ЖАЛЬ... А де вшанування всіх Святих?
Відповісти
Останні новини
Де відсвяткувати Хелловін 2015: наймістичніші місця Європи. ФОТО
23 жовтень, 2015, 23:05