Сергій Назарук: Люди можуть користуватися щедрістю кандидатів перед виборами, але голосувати мають розумом*

Сергій Назарук: Люди можуть користуватися щедрістю кандидатів перед виборами, але голосувати мають розумом*
Сергій Назарук народився і все життя проживає у Луцьку. Округ, від якого балотується до міськради, йому рідний та знайомий, адже тут довгий час жив і навчався, тут залишилася проживати його родина і багато друзів. Сергій закінчив 14 гімназію (наразі гімназія №14 ім. В. Сухомлинського) та факультет економіки і менеджменту ЛНТУ. В студентські часи займався громадською роботою, був учасником університетської команди КВК.

Сергій Назарук належить до тих молодих людей, які можуть змінити на краще життя громади, адже знає її проблеми зсередини, оскільки має управлінській досвід – майже 7 років пропрацював в органах місцевого самоврядування. Перший трудовий досвід отримав у Волинській облраді, де займав посаду начальника організаційного відділу. Пізніше, працював у Луцькій міській раді заступником начальника, а згодом начальником відділу звернень громадян. Наразі Сергій Леонідович змінив вид діяльності в органах самоврядування на звичайний виробничий – працює на Луцькому ремонтному заводі “Мотор”, в бюро управління якістю, сертифікації та аудиту.

– Пане Сергію, що спонукало вас відмовитися від посади в Луцькій міській раді?

– В деякий момент я вичерпав себе в тій структурі, де працював. Хотілося спробувати себе в чомусь іншому. Хоча мені ця робота близька, я її знаю і якщо мій досвід буде потрібний, то не виключаю, що можу повернутися. Наразі працюю вже півроку на заводі “Мотор”, мені до вподоби колектив та робота, яку виконую.

– Розкажіть, як потрапили у лави партії “Батьківщина”?

– Я майже 10 років перебуваю в партії (з 2006 р). В свій час очолював Луцьку міську молодіжну громадську організацію “Батьківщина молода”, деякий час був членом бюро в міській партійній організації. На той момент коли вирішив вступити у партію, там вже було чимало моїх знайомих. Не можу сказати, що в той час “Батьківщина” була потужною у Луцьку, адже вона тільки формувалася. Тоді мені запропонували роботу в партійній організації, ця робота мені була до вподоби. Неодноразово були пропозиції від інших політсил, в тому числі і на цих виборах, але я по життю стараюся підтримувати одну лінію, тому переходити в іншу партію, навіть думок не було.

– Це ваша перша участь у виборчій кампанії?

– Ні, на минулих виборах я був кандидатом у депутати міської ради згідно списку. Так сталося, що переді мною «зачинилися двері». Я був десятим, а у депутати пройшло дев'ять кандидатів. Але я не став робити з цього трагедії. Навпаки, продовжував роботу в партійній організації, більш зосередився на ГО “Батьківщина молода”, ми проводили чимало акцій. Зараз вирішив спробувати ще раз свої сили.

Як на мене, то усі наші кандидати достойні перемоги. На ці вибори по списках “Батьківщини” йде дуже багато активної молоді, акцент робиться саме на цьому. З попередньої каденції балотується менше десяти кандидатів. Думаю виборці підтримають нас.

– Які проблеми свого округу плануєте вирішувати і яким чином?

– Наразі – це одне з найголовніших питань. Перш за все я буду представляти інтереси громади у міськраді. Минулі вибори по даному округу виграв член партії “Батьківщина” Володимир Самуляк – досить знакова фігура в окрузі. Він спілкуючись з людьми, вирішував по мірі можливості не мало проблем. Я з ним тісно співпрацював. У цій виборчій кампанії він не бере участі, а всі побажання громади, пан Володимир передав мені, а я вже планую продовжити роботу, яка велася по цьому окрузі. Насамперед потрібно бути відкритим до виборців. Я хочу зробити громадську приймальну, щоб люди знали куди можна звертатися зі своїми проблемами. Вже є деякі напрацювання в цьому питанні. Якщо говорити про проблеми на окрузі, то вони такі, як і скрізь: питання сфери житлово-комунального господарства, ремонт прибудинкових територій, освітлення дворів, встановлення дитячих майданчиків. Звичайно, що все це своїми силами я не можу зробити, проте через спілкування з громадою і індивідуальні прийоми, через депутатські запити, лобіювання інтересів по фінансуванню того чи іншого об'єкту інфраструктури, залучатимемо кошти для реалізації ідей. Ще один важливий чинник – робота в команді. Якщо буде працювати фракція “Батьківщина”, то думаю ми втілимо в життя всі програмні пункти.

Значних фінансових вливань, як роблять інші кандидати, у моїй передвиборчій програмі не буде. Загалом, я вважаю, що люди, можуть користуватися щедрістю кандидатів перед виборами, але голосувати вони мають, керуючись не амбіціями, а розумом.

– Одним з пунктів передвиборчої агітації ВО “Батьківщина” – зменшення тарифів для населення, яким чином це можна реалізувати на ділі?

– Ми ще не відчуваємо наслідків тих тарифів, які встановлені на сьогодні. Вони суттєво вдарять по кишені тоді, коли кожен отримає платіжки за тепло, електроенергію у листопаді – грудні. Зараз такого активного невдоволення немає. Хоча, як показує соціологія, люди підтримують петицію, щодо зменшення тарифів. Всі розуміють, що вони значно завищені і були прийняті не мотивовано. Думаю, що частина населення просто не сплачуватимуть за комунальні послуги.

Потрібно включати державні важелі регулювання, формувати нові тарифи. Така програма у Юлії Володимирівни розроблена. Над нею не один місяць працювали досить потужні і серйозні фахівці, залишається лише одне – проголосувати за цю програму.

– З яким кредом йдете по житті?

– Здорова сім'я – це щаслива сім'я. Я притримуюся сімейних цінностей, адже це дуже важливо. Я одружений, виховую півторарічну доньку – це моє основне щастя. У мене велика родина, коли вдається зібратися всім, то це особливе свято. В пам'яті збереглися яскраві спогади про те, як в дитинстві їздив у село до бабусі на Хмельниччину (звідти моя мама родом), як вносили дідух на Різдво, розписували писанки перед Великоднем. Українські традиції – це найбільша цінність нашого народу і їх потрібно шанувати, передавати дітям та наступним поколінням.
Якщо говорити про політичне кредо, то воно характеризується в тому, щоб зробити місто кращим. Це може висвітлюватися в чомусь маленькому, зробленому для якоїсь окремої людини, території чи будинку. Якщо це буде дійсно з вдячністю, то приноситиме мені більшу радість, ніж рекламний білборд чи стаття в газеті.

– Яке ваше хобі?

– Перш за все, це спорт, зокрема футбол. Я – шанувальник збірної України та інших вітчизняних футбольних клубів. Цікавлюся й іншими видами спорту. Намагаємося постійно з друзями збиратися, бо життя швидкоплинне і виділяти час для спортивних ігор – це плюс. Загалом я дуже різностороння людина і завжди відкритий до спілкування.

– Дякую вам за розмову і успіхів у боротьбі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сергій Назарук: Люди можуть користуватися щедрістю кандидатів перед виборами, але голосувати мають розумом*
23 жовтень, 2015, 09:57