Мосійчука можуть позбавити волі на термін до 12 років, - Генпрокуратура

Мосійчука можуть позбавити волі на термін до 12 років, - Генпрокуратура
У Генеральній прокуратурі України заявили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це сказав прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п'ятницю, 23 жовтня, в Києві, повідомляє ТСН.

Згідно зі статтями Кримінального кодексу, інкримінованими народному депутату Ігорю Мосійчуку, йому може загрожувати санкція у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років, додав він.

"У нас проходить кілька статей. Максимально, згідно зі статтями, які відпрацювали наші слідчі, він може отримати до 12 років позбавлення волі. Але це вирішить вже не прокурор, це вирішує суддя", - сказав Куценко. Мосійчука підозрюють у скоєнні низки тяжких злочинів, а саме в одержанні неправомірної вигоди – хабарі у розмірі 449,5 тис. гривень.

"Тобто в особливо великих розмірах. Максимальне покарання за такі злочини – до 12 років позбавлення волі", - пояснили в прокуратурі.

Мосійчук також підозрюється в грубому порушенні громадського порядку, у зв'язку з яким йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі. Нардепу і його адвокатам передані матеріали досудового розслідування. Щойно вони з ними ознайомляться, матеріали невідкладно будуть доправлені в суд.

Нагадаємо, суд залишив без змін запобіжний захід депутату від Радикальної партії. Арештованого будуть тримати під вартою до 15 листопада. 17 вересня Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Мосійчука. На засіданні ВР було продемонстровано відео за участю нібито Мосійчука, зняте прихованою камерою. На відео мова йшла про можливості вирішення бізнес-питань за гроші. Через деякий час його затримали в будівлі ВР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а при янику менше дали
Відповісти
Останні новини
Мосійчука можуть позбавити волі на термін до 12 років, - Генпрокуратура
23 жовтень, 2015, 16:36