На Волинській митниці оформили понад 60 тисяч електронних декларацій

На Волинській митниці оформили понад 60 тисяч електронних декларацій
За 9 місяців 2015 року суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності оформили на Волинській митниці ДФС понад 60 тисяч електронних декларацій.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

За січень-вересень 2015 року посадовими особами Волинської митниці ДФС оформлено 70 082 митних декларацій, з яких 61834 - шляхом декларування товарів в електронному вигляді. Можливість використовувати цю процедуру має кожен підприємець. На сьогодні у Волинській митниці ДФС 88% митних декларацій оформлено за цією процедурою.

Переваги її очевидні – подана митному органу електронна декларація автоматично потрапляє до відповідної бази даних, де їй присвоюють номер, а також визначається інспектор, який буде її оформлювати. Підприємці мають змогу самостійно фіксувати в електронній системі дату та час подання ними митної декларації, а посадові особи митної установи є персонально відповідальними за порушення строків митного оформлення

«З кожним разом спостерігається позитивна динаміка і збільшення кількості оформлених електронних копій митних декларацій, адже у січні-вересні їх було оформлено понад 60 тисяч, що в свою чергу свідчить про позитивні тенденції впровадження новітніх інформаційних технологій. Серед пріоритетів роботи митниці й надалі залишатиметься орієнтир на спрощення процедур адміністрування митних платежів, зниження паперового документообігу та впровадження електронних сервісів», - зазначив в.о.начальника Волинської митниці ДФС Юрій Ігорович Мацібора.

До слова, проаналізувавши наявні можливості, посадовці митниці стверджують, що у поточному році показник електронного декларуваеея може сягнути вище 90%.

Довідково: з 61834 митних декларацій, 27104 оформлено в режимі експорту, 27825 – імпорту та 6905 – транзиту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волинській митниці оформили понад 60 тисяч електронних декларацій
26 жовтень, 2015, 10:37