Легалізація найманих працівників на Волині додала бюджетам майже мільйон гривень

Легалізація найманих працівників на Волині додала бюджетам майже мільйон гривень
Спільні заходи органів ДФС Волині, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в області у напрямку легалізації тіньової зайнятості сприяли офіційному працевлаштуванню 552 найманих працівників.

Як результат, на Волині з дотриманням усіх законодавчих норм додатково виплачено 1,9 мільйона зарплати, а до бюджету спрямовано 0,7 мільйона гривень ПДФО.

Окрім ефективної протидії «тіньовій» зайнятості, фахівці ДФС Волині у складі спеціальних комісій при органах влади чи в індивідуальному порядку в січні – вересні 2015 року поспілкувалися з 1800 працедавцями. Підставою для цих співбесід стало ігнорування окремими платниками законодавчих норм щодо оплати праці.

«В зв’язку з процесами децентралізації органи влади на місцях отримали додаткові аргументи для того, щоб переконувати роботодавців дотримуватися усіх визначених законодавством норм щодо оплати праці найманих працівників. До речі, більшість проведених співбесід сприяли порозумінню між фіскалами і роботодавцями - півтори тисячі працедавців підвищили рівень оплати праці до гарантованого державою. До бюджету спрямовано додаткових 0,3 мільйона гривень ПДФО», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як свідчить аналітика, протягом трьох кварталів 2015 року фахівці ДФС Волині спільно з представниками органів влади роз’яснили вимоги чинного законодавства щодо оплати праці 50,5 відсотка від усіх працедавців –порушників.

Тим часом, в ГУ ДФС Волині нагадують, що відповідно до Закону України від 17.09.15 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», рівень мінімальної заробітної плати з 01.09.2015 підвищено до 1378 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Легалізація найманих працівників на Волині додала бюджетам майже мільйон гривень
27 жовтень, 2015, 10:28