Реакція волинських батьків на вакцинацію від поліомієліту

Реакція волинських батьків на вакцинацію від поліомієліту
Вакцинація від поліомієліту на Волині вже викликала реакцію у батьків.

Зазначимо, що на Волині від поліомієліту вакцинували більше 12 тисяч діток.

Що думають батьки про вакцинацію, з'ясовували журналісти ВолиньPost.

У соцмережах з приводу щеплень розгорілися дискусії. Батьки обговорюють саму вакцинацію, а також те, чому не можна діткам після щеплення відвідувати дитсадок.

«Тобто окремо повинні розміщуватись, наскільки я зрозуміла, вакцинація передбачає введення поліовірусу і він мовляв може передаватись якимось шляхом у контактах між дітьми. Ну, а загалом треба детально вивчити цю тему. Мене насторожило те, що вакцина придбана давно і її навіть дозволили раз розморозити, щоб втиснутись у терміни», - зазначила у соцмережі Valentyna Kuts.

Ольга Лисобей: «Я би теж розділила, бо чого мої діти мають бути в одній групі з не вакцинованими. Я всі щеплення робила дітям, а поряд були ті, що "рішали". От тільки рішання їхнє може дуже дорого для них закінчитись.. Мами, думайте, щеплення не для того, щоб ваша дитина захворіла, а для того, щоб не хворіла».

Valentyna Kuts: «А загалом ці випадки, що були у Закарпатті - хіба вони не реакція на вакцинацію? Може я щось пропустила в цій темі звісно. Але 2 випадки - це ще не епідемія».

Мама двох діток Ольга Бузулук розповіла нашому виданню, що думає про щеплення та поінформованість населення з приводу вакцинації саме від поліомієліту: «Поінформованість, як на мене, - хороша. З усіх-усюд говорять і скрізь пишуть, що відбувається вакцинація від поліомієліту, і я, як нормальна мама, слідкую за новинами МОЗ.

У садочку нам сказали, що краще, аби дитина після вакцини побула вдома, бо мало яка може бути реакція. Але лікар Комаровський говорить трохи по-іншому. Так, він каже, що прищеплена дитина виділяє певний час вірус, який може бути джерелом інфекції, але лише для тих, хто не прищеплений взагалі, і такі випадки 1 на 7-14 мільйонів.

Для прищеплених або частково прищеплених ризику жодного. Плюс треба просто мити руки. Чому моя дитина має сидіти вдома, чи бути в ізоляції лише тому, що інших дітей не прищеплюють? Тому я надіюсь, що у нас все буде добре, адже ми завжди робимо всі щеплення.

Про побічні ефекти мені відомо, але ми прищеплювались і раніше від поліомієліту, тому все має бути добре. Що кажуть інші батьки, я почула сьогодні трохи в поліклініці. Багато з них не знають, не розуміють, сумніваються... У таких випадках карще взагалі не йти прищеплюватись, поки все добре не врахувати. Треба почитати літературу, порадитись зі спеціалістами. Але я, наприклад, нічого не можу порадити в таких випадках. Бо я читаю по цьому лише одне джерело - сайт Комаровського. А його погляди не завжди влаштовують значну частину людей, в яких ще збереглось радянське мислення».

Також своїми думками з нами поділилася Ірина Омельчук, яка втретє готується стати мамою: «Завжди роблю щеплення дітям тоді, коли сама переконана, що на 100% діти здорові. Але все одно кожного разу боюся.

Нещодавно моя знайома, яка теж має двох діток радилася зі мною, чи робити дитині щеплення від поліомієліту. А перед тим розповіла про наслідки від попереднього щеплення. Я б на її місці не робила, адже після такого щеплення у її малюка відняло ноги. Дитина не ходила кілька місяців (авт. мова йде про 2010 рік).

Хто дасть гарантії, що після другого такого щеплення, дитина зможе знову ходити і чи не буде інших летальних наслідків. Якщо все так безпечно, то чому лікарі знімають з себе будь-яку відповідальність. Я кожного разу підписую документ, що про наслідки щеплення поінформована».

Якщо вам відомі прецеденти пов'язані з вакцинацією проти поліомієліту, то телефонуйте до нас у редакцію:
72 41 57
067 332 30 49
Електронна скринька: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Робили щеплення від поліомілієту крапельками в квітні, в садок вернулись в цей день, ніхто не забороняв, навіть мови не було, що не можна іти.
Відповісти
В сімї менша доня і я захворили грипом. Старша дочка пишла робити вакцинацію.медсестра не зробила тому що потрібно робити зразу двом старшій и меншій одночасно. всім практично в класі вакцинацію зробили.в мене запитання як тепер повині розділяти дітей адже повині дотримуватися норм
Відповісти
Ми вчора зробили, сьогодні дитина увесь день не ходить, тільки за руку декілька невпевнених кроків,жаліється на біль у ніжці. Про такі реакції наш педіатр не попереджала,добу тримається температура, лікар з невідкладки толком нічого не коментував, інова індійська вакцина, всі реагують по різному. Якби були проінформовані, то ні в якому разі не робили б,наслідки невідомі...
Відповісти
Останні новини
Реакція волинських батьків на вакцинацію від поліомієліту
30 жовтень, 2015, 14:36