У Луцьку позмагалися найсильніші пауерліфтери. ФОТО

У Луцьку позмагалися найсильніші пауерліфтери. ФОТО
Найкращі майстри штанги з Волині та інших областей заходу України взяли участь у чемпіонаті з пауерліфтингу.

Чемпіонат Західної України WPA з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок відбувся 31 жовтня у Луцьку на майданчиках спорткомплексу «Арена спорт», повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

У рамках чемпіонату змагалися понад сто спортсменів різних вікових категорій – від підлітків до осіб поважного віку (найстаршому з учасників чемпіонату виповнилося 74 роки). У силових змаганнях брали участь члени збірної команди та неодноразові чемпіони України з цього виду спорту.

Як розповів президент Всесвітнього альянсу пауерліфтингу в Україні Вадим Коцага, серед учасників переважали аматори, що свідчить про те, що здоровий спосіб життя набирає популярності серед українців. Спробувавши себе в аматорському спорті, дехто вирішує займатися ним професійно. Варто зауважити, що цьогоріч у змаганнях бере участь велика команда з Ковеля, вперше змагаються спортсмени з Турійська, є представники Луцька, Нововолинська, Івано-Франківська та Тернополя.

Високі результати під час чемпіонату продемонстрували жінки, руйнуючи стереотипи про те, що пауерліфтинг – суто чоловічий вид спорту. Так, Наталія Мельничук своїм результатом (67,5 кілограма у жимі лежачи) підтвердила звання майстра спорту міжнародного класу. Вона зауважила, що жінкам під силу змагатися нарівні з чоловіками. Говорячи про харчування важкоатлетів, Наталія Мельничук зауважила, що їм заборонені шкідлива їжа та напої (страви з фаст-фудів, кола, газовані напої, напої-енергетики, що популярні серед молоді, також - неприпустимі). Водночас немає заборони на споживання солодощів, а також сала та іншої характерної для українців їжі. Для відновлення сил після виснажливих тренувань та змагань використовують, перш за все, повноцінний сон.

Спортсмен Валерій Тернов розповів, що займається пауерліфтингом понад 10 років, цей вид спорту зацікавив його, адже сприяє боротьбі з собою, зі своїми помилками та слабостями та спонукає рухатися вперед, прогресувати. Тренується учасник чемпіонату тричі на тиждень, під час підготовки до змагань – чотири рази на тиждень (тривалість тренування становить приблизно півтори години). Останнім часом атлет не брав участі у змаганнях, адже травмувався у березні цього року, був змушений протягом місяця перебувати у лікарні. До цього він здобув титул абсолютного чемпіона Європи за версією WPA. Попри те, що досі триває процес реабілітації, важкоатлет вирішив спробувати свої сили під час чемпіонату Західної України. Сьогодні Валерій Тернов впорався із вагою 190 кілограмів у жимі лежачи без екіпірування.

Учасник чемпіонату зауважив, що популярність пауерліфтингу збільшується, цим видом спорту активно цікавиться молодь, яка приходить у спортзали. Він визнав, що поки спорт в Україні є не надто доступним громадянам, але люди усе ж знаходять час та кошти для занять спортом. Спорт, з його слів, сприятиме прогресу нації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
супер!
Відповісти