Аналітики назвали причину катастрофи російського літака у Єгипті

Аналітики назвали причину катастрофи російського літака у Єгипті
Найбільш ймовірна причина катастрофи російського літака A321 у Єгипті - підрив на борту вибухового пристрою, який міг бути або у смертника серед пасажирів, або у багажному відсіку.

Такі висновки зробило американське розвідувально-аналітичне агентство Stratfor, повідомляє ВВС Україна.

Агентство не відкидає інші версії загибелі лайнера над Синайським півостровом, але вважають, що вони менш вірогідні.

«Враховуючи малоймовірність альтернативних сценаріїв, здається, що найбільш вірогідним поясненням падіння літака є наявність вибухового пристрою на борту»,- йдеться у доповіді Stratfor.

За даними аналітиків Stratfor, аеропорт у Шарм-еш-Шейху, звідки злітав російський лайнер, не має надійної системи безпеки, і зловмисникам не було б не складно пронести вибуховий пристрій.

Характер аварії літака, на думку фахівців аналітичного агентства, цілком узгоджується з версією про вибух на борту: літак почав різко втрачати висоту, розвалився на шматки.

Втім, автори доповіді роблять важливе уточнення: вони визнають, що досі немає жодних повідомлень про те, що в уламках A321 знайшли сліди вибухових речовин.

Також NBC News повідомляє з посиланням на дані своїх джерел, що американський інфрачервоний супутник зафіксував тепловий спалах в той же час і в тому ж місці, де знаходився перед катастрофою російський пасажирський літак Airbus A321.

За словами співрозмовника видання, американські розвідники вважають спалах свідченням вибуху на борту літака. Це міг бути вибух у паливних баках або детонація вибухового пристрою.

У той же час ніяких свідоцтв попадання в літак ракети супутник не зафіксували: при підльоті ракети за нею залишався б тепловий слід. «Версія про те, що літак був збитий ракетою, тепер не обговорюється», - підкреслив співрозмовник видання.

Інший співрозмовник телеканалу підтвердив слова першого джерела і пояснив, що літак зруйнувався в повітрі на великій висоті через вибух.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аналітики назвали причину катастрофи російського літака у Єгипті
03 листопад, 2015, 12:09