Браконьєр убив лося

Браконьєр убив лося
В урочищі Дуб’є Велико-Глушанського лісництва 22 липня о 17-й вечора браконьєри вбили лося – його залишки виявили вранці наступного дня у кварталі 47 за три кілометри від села Велика Глуша єгері.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Постріл почув лісничий Федір Куземич, який одразу забив тривогу. На місце пригоди виїхала оперативна група працівників ДП «Любешівське ЛМГ» у складі районного мисливствознавця Андрія Масюка, єгерів Володимира Жилка, Миколи Лаща та двох працівників районного відділу міліції.

До пізньої ночі лісоохоронці намагалися виявити порушника спокою, та лиш вранці наступного знайшли місце злочину. Тут були виявлені голова, лапи і шкура вбитого лося.

«Оглядаючи місце, ми побачили сліди людських ніг, відбитки кінських копит і прорізи від воза, – розповів єгер ДП «Любешівське ЛМГ» Микола Лащ. – Кров та рештки впольованого звіра свідчили, що тут побували браконьєри».

За словами єгеря, сліди привели до подвір’я 29-річного Юрія П., який мешкає з батьками.

У хаті і знайшли лосятину. Тут же виявили двоствольну мисливську рушницю ТОЗ-63 16-го калібру, з якої було зроблено постріл.

Чоловік одразу визнав факт своєї причетності до браконьєрства. Розповів, що о 17 годині, будучи з рушницею, помітив лося і вистрілив у звіра. Постріл був смертельним.

«Прикро, що двадцятидев’ятирічний парубок, перебуваючи на утриманні батьків, замість допомоги приніс у сім’ю такий «заробіток». Цей постріл обійдеться його стареньким батькам у кілька корів. Ми всіляко намагаємось зберегти лісових звірів, підгодовуємо їх, заготовляємо сіно, кормові віники, обладнуємо підгодівельні майданчики, а ось такі молодики замість того, щоб допомогти нам, стріляють у беззахисних красенів», – зазначив єгер.

«Навіть саме перебування у лісових угіддях із рушницею о цій порі року вже є грубим порушенням законодавства, бо ж полювання на пернату дичину ще тільки розпочнеться 11 серпня. Що ж до лося, то на цього копитного лісового красеня полювання на території України взагалі призупинено», – сказав заступник начальника відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук.

Працівники лісомисливського господарства вилучили рушницю і рештки м’яса вбитого лося.

Браконьєру доведеться відшкодувати мисливському господарству збитки, а це 20 тисяч гривень, та ще заплатити 2040 гривень штрафу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Браконьєр убив лося
25 липень, 2012, 09:53