У Луцьку під землею будують спортивно-оздоровчий комплекс – люди бояться обвалу. ФОТО

У Луцьку під землею будують спортивно-оздоровчий комплекс – люди бояться обвалу. ФОТО
Мешканці будинку, що у Луцьку на проспекті Соборності, 28, обіцяють пікетувати Луцьку міську раду, оскільки на їх прибудинковій території під асфальтом підприємець Людмила Павлович планує побудувати спортивно-оздоровчий комплекс.

Про це пише Volyn Times.

Людмила Павлович, котра є власницею ресторану «Княжий двір», ініціює поновлення договору оренди землі біля їхнього будинку.

Підземний комплекс має розміщуватися під асфальтом за рахунок прибудинкової території, яка належить мешканцям прилеглих будинків.

Крім того, ті бояться, що будівництво може призвести до обвалу будинку.

«Підземне будівництво – категорично не можна дозволяти біля нашого будинку, – розповіла мешканка із будинку на Соборності, 28, Надія. – Оскільки наш дім вкритий тріщинами. У деяких місцях він просів на 15-26 см. І під час злив вода затоплює наші підвали».

На переконання жильців, якщо підземне будівництво триватиме далі, їхній будинок може спіткати та ж доля, що й на Рівненській, 109. В руїну перетворяться більше 100 квартир.

Про те, що їхній будинок вкривається тріщинами, мешканці Соборності, 28, неодноразово повідомляли луцькій міській владі, пише видання, але жодної реакції так і не отримали.
Як запевнив у відповіді на інформаційний запит, поданий журналістом, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, «аварійності будинку не визнано».

«На сьогодні технічну експлуатацію будинку виконує ОСББ «Соборний». Об’єднання надалі самостійно може організовувати обстеження будинку, залучаючи в разі потреби і представників органів місцевого самоврядування, брати участь у загальнодержавних програмах реконструкції та термомодернізації житлового фонду або в місцевій програмі сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька», – йдеться у відповіді.

Однак, йдеться у публікації, наразі в деяких місцях фундамент будинку, а з ним і тротуарні бордюри просіли, фасад вкритий численними горизонтальними і вертикальними тріщинами, вони є і всередині, дах теж прогнувся, а на так званих «сушилах» цегла настільки відстає одна від одної, що там легко вміститься палець.

Підприємець Павлович, зі слів людей, на їхні зауваження не реагує.

«Вона відверто сміється, обзиваючи нас бидлом і обіцяючи, що незабаром перекриє нам прохід так, що ми будемо по бордюрах ходити», – розповіли люди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На погони її і на сухо
Відповісти
Останні новини
У Луцьку під землею будують спортивно-оздоровчий комплекс – люди бояться обвалу. ФОТО
25 липень, 2012, 10:41