На місці згарища з’явиться нова церква

На місці згарища з’явиться нова церква
У Ківерцях освятили фундамент під будівництво храму Рівноапостольної княгині Ольги.

Повідомляє 25 липня Волинська ОДТРК.

У Ківерцях на місці згарища незабаром постане новий дерев’яний храм рівноапостольної Ольги. Учора там освятили фундамент церкви. Чимало жителів Ківерців зібралося аби взяти участь у Богослужінні.

Коли рік тому у настоятеля громади рівноапостольної Ольги протоієрея Олега виникла ідеї збудувати нову церкву – багатьом вона здавалася нереальною. Але головне - зробити перший крок. Мешканці райцентру радіють тому, що уже незабаром зможуть відвідувати новий храм.

Більша половина коштів на будівництво це - добровільні пожертви громадян. Не залишилась осторонь будівництва нової церкви і місцева влада.

Освячення фундаменту майбутнього храму здійснив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, який привітав ініціативу громади збудувати новий храм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
добре, що вона буде деревяною. Можливо її спідкає така сама доля :)))
Відповісти
Історія будівництва цієї церкви дуже цікава. Сама ідея виникла тому, що протоієрея Олега в результаті якихось внутрішніх церковних інтриг усунули від служб в церкві, яку він очолював (чи як це правильно?)багато років, і замінили іншим священником, від якого навіть і не віє духовністю та вірою. В результаті громада церкви розкололась. Отця Олега поважають дуже багато людей, і він - людина, варта цієї поваги.Зараз рідко можна зустріти такого служителя церкви.Значна частина громади просила отця Олега проводити служби. І деякий час він робив це в себе дома. Але людей ставало все більше... От і прийшлось думати про будівництво нового храму. І тут виникає питання - от зараз люди будуть збирати пожертви, приходити і працювати на будівництві. А чи не трапиться так, що коли все буде зроблено, багато людей будуть ходити до цього храму, вищому церковному керівництву знову захочеться передати "вигідний об'єкт" якомусь діловому священнику, який дасть гарного хабаря за хороше місце. І знову прийдеться Олегу шукати притулку для своїх парафіян?
Відповісти