Сильний духом ковельський спортсмен - призер міжнародного турніру у Польщі. ВІДЕО

Сильний духом ковельський спортсмен - призер міжнародного турніру у Польщі. ВІДЕО
У польському місті Вроцлав відбувся представницький міжнародний турнір “Срібна штанга”, де змагалися 75 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату з країн Європи та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Серед призерів турніру в своїй ваговій категорії — вихованець обласного центру “Інваспорт” та заслуженого тренера України Валерія Дружиновича Максим Бондаренко, інформує Телевізійний центр Ковель.

Спорт — найкращі ліки для душі і тіла. Ось уже 13 років Максим мало не щодня приходить у цей спортзал. Спочатку — з цікавості. Тепер уже — як інструктор-реабілітолог на громадських засадах.

“Він три роки тому закінчив Університет розвитку людини “Україна” по професії “реабілітолог”. І зараз тут мені допомагає. Займається з дітьми, які мають інвалідність та іншими дітками. Непогано робить масажі, маніпуляції і по залу мені допомагає разом з мамою. Це моя опора... ”, - каже заслужений тренер України Валерій Дружинович.

Тренер пригадує: “Побачив Максима на милицях - він стояв в черзі. І,як щось йокнуло в серці, я підійшов до нього і запросив у спортзал. Він стояв, маму чекав. А я йшов до себе в спортзал в будинку вчителя...”.

В квітні цього року Максим Бондаренко став чемпіоном України з пауерліфтінгу серед спортсменів-інвалідів та виконав норматив майстра спорту. І ось новий успіх спортсмена - призове місце на престижному міжнародному турнірі в Польщі, де він повторив свій найкращий результат — 125 кг. у жимі штанги лежачи.

“Зараз він набагато спокійніший був... він впевнено взяв 120 кг, впевнено 125... Йому підкорилась і штанга вагою 127 кг., але судді побачили якісь помарки в техніці і не зарахували спробу...”, - каже тренер.

Найпалкіша уболівальниця Максима — його мама. У цьому спортзалі вона — і мудрий наставник, і завгосп.

У цих стінах виховали чимало спортсменів, котрі своїми досягненнями прославили Ковель, Волинь та Україну. Серед них - дворазова чемпіонка Всесвітніх ігор Інна Свередюк, п'ятиразова призерка Паралімпійських ігор в Турині Юлія Батенкова. У Максима є всі якості, притаманні спортсменам-переможцям.

“Техніка в нього далася. Люба погода — він на милицях іде в спортзал. Він завжди раніше всіх приходить на тренування і пізніше за всіх залишає зал... І я відчув серцем, що з нього буде толк... ”, - розповідає Валерій Дружинович.

“Залізна сила волі... І він ходить сюди, як на роботу. Колись в нас тиждень був закритий спортзал — то він не витримав і подзвонив Павловичу, попросив, щоб його завезли в якийсь інший спортзал...”, - каже мама Максима.

А свій особистий рекорд — 125 кг Максим з тренером планують побити уже на найближчих змаганнях з нагоди Міжнародного дня інвалідів, які відбудуться у їхньому рідному місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сильний духом ковельський спортсмен - призер міжнародного турніру у Польщі. ВІДЕО
08 листопад, 2015, 19:22