На популярних озерах Волині відсутні рятувальні пости

На популярних озерах Волині відсутні рятувальні пости
МНСники перевірили організацію рятувальної справи на річці Стир у парку імені Лесі Українки в Луцьку, на озерах в селі Озерце Ківерцівського та в селі Гаразджа Луцького районів.

Повідомила 25 липня прес-служба ТУ МНС в області.

Працівники обласних управлінь МНС та Держтехногенбезпеки спільно з журналістами провели роботу з роз’яснення громадянам правил безпечної поведінки на воді та перевірили стан організації рятувальної справи на річці Стир у парку імені Лесі Українки в Луцьку, на озерах в селі Озерце та в селі Гаразджа.

Як показали результати рейду, на цих озерах рятувальні пости взагалі відсутні. Хоча про це повинні були потурбуватися керівники органів місцевої влади та орендарі водойм, які повинні дбати про безпечний відпочинок населення.

Краща картина на рятувальному посту на річці Стир у Луцьку, де постійно чергують навчені рятувальники і мають усі засоби для порятунку людей на воді, готові до надання допомоги відпочиваючим у разі потреби.

Дітям і дорослим рятувальники вручили листівки та пам’ятки з правил поведінки на воді, розповіли основні правила безпечного купання і з порядку надання допомоги потопаючим.

Оскільки статистика трагічних випадків на воді викликає занепокоєння – з початку року на водних об’єктах Волині загинуло 57 людей, у тому числі одна дитина, а у липні з початку місяця загинуло 29 людей, подібні заходи відбуватимуться і надалі.

Як показує аналіз трагічних випадків на воді, основні їх причини – недотримання правил безпеки та купання у нетверезому стані. До того ж, більш із них трапилися на ставках і озерах, не обладнаних для купання та у невизначених місцях.

Основні правила безпеки на воді:

- необхідно купатися в місцях, визначених та обладнаних для купання людей, де є рятувальні служби;
- необхідно уникати водойм зі швидкою течією;
- заборонено стрибати у воду з човнів, катерів, катамаранів, крутих берегів, пірнати з містків та дамб;
- заборонено використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене знаряддя, не передбачене для плавання;
- заборонено залазити на попереджувальні знаки, буї;
- не заходьте у воду напідпитку;
- пильнуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана;
- утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження дуже часто спричиняє судоми м’язів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС, озера
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На популярних озерах Волині відсутні рятувальні пости
26 липень, 2012, 09:09