Після російського полону до нас ставилися, як до зеків, - боєць 51-ї бригади

Після російського полону до нас ставилися, як до зеків, -  боєць 51-ї бригади
У Запоріжжі, де після російського полону перебували бійці 51-ї бригади, до них ставилися, як до зеків.

Про це після суду, що проходив у Володимирі-Волинському, розповів Ігор Лавренюк на псевдо «Чорний» – один з 22-х бійців 51-ї бригади, яких військова прокуратура звинуватила в ухилянні від військового обов’язку, пише Вголос.

«Ми першими потрапили в «Ізваринський котел», де горя побачили чимало. Коли прибули у військову частину в Запоріжжі, нас зустріли, як зрадників. Я помітив, що в частині більшість офіцерів були російськомовними та підтримували «руський мір», а нас вони обзивали дезертирами. Майор Скляров сказав, що напише в характеристиках, що ми всі схильні до самовільного залишення частини. Яке самовільне залишення? Ми тільки в магазин виходили по продукти! Згодом цей майор почав вимагати, щоб ми йому накрили «поляну» за хороші характеристики. Я сказав, що грошей йому давати не буду, і так вийшло, що всі характеристики на нас однакові, де написано, що ми схильні до самовільного залишення військової частини. Чому я маю скидатися по 20 гривень шакалові, який сидить у тилу, за якого я там кров проливав, хай іде на війну й заробить», – зазначив боєць.

Також Ігоря Лавренюка дивує те, що у висновках військово-лікарської комісії написано, що всі бійці здорові.

«Усі знають, що з війни ніхто здоровим не повертається. Живим – так, а здоровим – ні. У кожного є травма, порушена психіка. Ми, тільки-но прибули в частину, попоросилися на медичне обстеження, адже у хлопців терпли ноги, боліло серце. Нас нікуди не відпускали, а один прокурор сказав: «Не рипайтеся, вас усе одно закриють». На ВЛК запорізькі лікарі до нас ставилися, як до зеків. У висновках усім написали однакове заключення, що здорові. Комісію 36 солдатів пройшли за один день», – розповів він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не здивуюсь якщо в когось з пацанів не витримають нерви і вони почнуть мочить цих подонків
Відповісти
Правильно і казали, бо ви настоящі дезертири. Ви без дозволу командира, залишили місце БОЙОВОЇ служби і пішли в магазин скупитися. Вас в 1941 б роззстріляли за таке, а тут вам тільки погані офіцери погану характеристику написали..і правду же написали - схильні до самовільного залишення частини. Ви стадо недисціплінованих дезиртирів!!!!
Відповісти