80% італійської оливкової олії є підробкою

80% італійської оливкової олії є підробкою
Італійські правоохоронні органи з'ясували, що 80% оливкової олії, що виготовляється в країні, є примітивним фальсифікатом - такі дані поставили під загрозу імідж усіх виробників олії.

Про це інформує ТСН.

Як повідомила газета La Repubblica з посиланням на митні структури і фінансову поліцію, більша частина оливкової олії, що надходить у продаж під маркою «справжня італійська», є сумішшю найдешевших її сортів, що імпортуються до Італії з-за кордону.

«У галузі, що виробляє продукти харчування, існує впливове угрупування, яке робить собі капітал на цьому імпорті, оскільки довести наявність в оливковій олії дешевих домішок неможливо», - заявив представник Асоціації аграріїв Італії.

За наявною інформацією, низькосортна оливкова олія завозиться в країну з Греції, Марокко і Тунісу. Її вартість становить менше 25 євроцентів за літр. Потім частина цієї олії обробляється, а іноді відразу ж змішується з італійською.

Після цього під виглядом «справжньої італійської оливкової олії» фальсифікат надходить у продаж в магазини-дискаунтери, а також пропонується оптовій торгівлі і туристам, але вже за ціною від 3 до 4 євро за літр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую.
Відповісти
Останні новини
80% італійської оливкової олії є підробкою
27 грудень, 2011, 09:31