Порожню ділянку в центрі Луцька забудують. ФОТО

Порожню ділянку в центрі Луцька забудують. ФОТО
Ділянку на вулиці Лесі Українки напроти будинку №32 забудує тернопільська фірма.

Про це розповів головний архітектор міста Юрій Казмірук.

За його словами, ця ділянка вже давно була продана на аукціоні ТОВ "Тернопільхлібпром".

Протягом останніх двох місяців власники почали робити спроби для освоєння.

"Робили фотофіксацію місця, брали матеріали топогеодезичної зйомки. Творчий колектив приїжджав уже два рази для розробки ескізних пропозицій. Наміри на освоєння ділянки у них є", - зазначив Казмірук.

За його словами, будівництво там не буде простим через рельєф місцевості. Також треба обстежити технічний стан навколишніх споруд.

Очевидно, на ділянці має з'явитися якась велика споруда, оскільки за словами архітектора, власник ділянки рахував інсоляцію - тобто чи не буде затінення навколишніх споруд, де в торцях є вікна.

Про подальший хід справи буде зрозуміло, коли дадуть проектні пропозиції освоєння ділянки. Наразі таких нема.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Казьмірук в чергове дурить людей. Ділянка дійсно була виділена фірмі багато років тому. Проте ЛМР всі ці роки відмовляла забудовнику в проведенні будівництва. Тільки з його приходом і приходом Романюка, ці питання почали знову рухатись. Фактична забудова ділянки спричинить до локалізації вулиці Горького, буде порушено комплекс архітектурно-просторової комунікації з вул.Лесі Українки і створено черговий криміногенний закуток (тут вже щонеділі складають купу протоколів про адмінпорушення). Це фактично візуально відріже і приміщення колишнього кінотеатру Батьківщина і скверу біля нього. На цьому місці краще було б зробити благоустрій, каскад фонтанів і зв'язати його з забудовою вул.Горького створивши нормальний історичний рекреаційний комплекс. Проте гроші помножені на непрофесійність міської архітектури знову наступають на здоровий глузд.
Відповісти
Тихоном тхне, він і тут вже нагадив. Казмірук видно нову машину купить
Відповісти
ясненько/ ...історія боротьби чиновників-тупаків-дерибанщиків із громадою міста продовжується! Отже знов потрібно чинуш ставити на місця або в куток... Дружно позовем чарівний для лучан "Волинь Таймс"??! ...громадянам же, переважно, пофіг!??
Відповісти
і якого ... питається тут регіони висять?
Відповісти
З цією ділянкою складається якась парадоксальна ситуація.Декілька років тому вже хотів один бізнесмен будувати на цьому місці піцерію,але жителі сусідніх будинків не дали.В мерії все обіцяли,що буде сквер з клумбою гарних квітів.Минає літо,проходять різні фестивалі,а ділянка виглядає як пам'ятник безгосподарності міської влади.І тепер знову хочуть будувати! А ви жителів спитали? Складається враження,що в міськраді не має єдиного плану розвитку міста,а так- хто що хоче,те й будує!Тут буде ситуація як з вулицею Горького.Не дамо тут вести будівництво!!!
Відповісти