Нелюстровані чиновники повертаються до справ на Волині. ФОТО

Нелюстровані чиновники повертаються до справ на Волині. ФОТО
Як уже повідомляв ВолиньPost, cкандальна чиновниця, яка займала посаду начальника департаменту по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Волинській області, знову планує повернутися до справ.

Рік тому на Волині розгорівся скандал навколо пані Єлової, яка успішно поєднувала займану посаду з активним членством в «Партії регіонів», а також протягом 2011-2012 років займалася організацією та контролем протиправної схеми, ініційованої особами з близького оточення Олександра Януковича (син Януковича В.Ф., - ред.), реалізації на території Волинської області фальсифікованої горілки.

Подробиці протиправної діяльності чиновниці висвітлив у своєму розслідуванні на ВолиньPost журналіст Сергій Шаповал. До слова, опубліковані матеріали викликали гучний резонанс та здобули перемогу на солідному конкурсі «Честь професії».

Журналіст у своєму розслідуванні «виклав на поверхню» цікаву схему реалізації на Волині так званої «програмної горілки». Кожна четверта пляшка оковитої, що свого часу реалізовувалась у магазинах області, була «державним фальсифікатом», так званою «програмною», прибутки від продажу якої йшли на особисті рахунки Олександра Януковича. Єдине, що відрізняло «програмну» горілку від звичайної, – разом з акцизною маркою на корку пляшки був наклеєний так званий маркер. Він візуально схожий на акцизну марку, але на маркері зображений «козак».

Також на пляшці були розміщені написи «Будьмо» або «Аса».

Цей маркер захищав незаконну горілку від уваги податківців, які знали, що цей товар «особливий». Головна шкода цього товару в тому, що жодної гривні від акцизів з цієї горілки не йшло до державного бюджету, а лише у кишені сім'ї Януковича.

Як йдеться у матеріалах ВолиньPost, реалізацію «програмної горілки» на Волині пов'язували з Наталією Єловою, яка займала посаду начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів України у Волинській області.
Варто зазначити, після скандалів і судових розбірок, в яких профігурувала пані Єлова, люстрація її як чиновницю обійшла стороною. Наталія Єлова раптово пішла у відпустку по догляду за дитиною (онукою, - ред.) по досягненню трирічного віку.

На сьогодні нам відомо, що Наталія Єлова планує повернутися до справ. У відділі кадрів ДФС України у Волинській області зазначили, що поки призначення немає, але інформацію про повернення не спростували, лише сказали, що не будуть це коментувати.

Наталка ПОЛІЩУК (за матеріалами розслідування Сергія ШАПОВАЛА)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У влади вже переляк пройшов ізнову беруться за старе ,чекають щоб новій майдан змів іх як непотріб.
Відповісти
та небагато вона і вкрала
можна повертати
Відповісти
Не пушшу! Стоять! Куди лізеш! Тільки через мій труп.
Хоча хто буде слухати вже напів-мертву люстрацію?
Таки пролізе, бо в таких "людей" передній міст ведучий і постійно гребе, під себе, і для "рішал"
Відповісти
за час відсутності цієї дами реалізація фальсифікованого алкоголю не проводилась?
Відповісти
Це та Єлова - що була в керівництві Партії Регіонів Волині? Скоро і Башкаленко вернеться на губернатора?Таке враження -що цирк поїхав а клоуни залишились.Західна Україна дивується чому в Харкові вибрали Кернеса,а тут під носом Старі Регіонали вилазять як ні вчому не бувало.Цікаво-Єлова здала парт квиток Регіонів?чи під подушкою тримає.ПОЗОР.
Відповісти
Стоять! Не пущу! Куди лізеш!Тільки через мій труп.
Відповісти
на гіляку
Відповісти
Останні новини
Нелюстровані чиновники повертаються до справ на Волині. ФОТО
19 листопад, 2015, 16:16