На кордоні з Білоруссю і Польщею хочуть 13 нових пунктів пропуску

На кордоні з Білоруссю і Польщею хочуть 13 нових пунктів пропуску
До 2031 року на Волині можуть побудувати три міждержавні пункти пропуску, три - міжнародні та сім пунктів пропуску місцевого використання.

Це передбачено у проекті «Схеми планування території Волинської області», яка, у разі її прийняття облрадою, діятиме до 2031 року.

Проект документу розміщений на сайті обласної ради.

Для сприяння розвитку транскордонного регіону Україна-Польща-Білорусь у «Схемі планування території Волинської області» передбачено створення автомобільного міжнародного транспортного коридору «Балтійське море - Чорне море».

У рамках створення цього коридору на українсько-білоруській ділянці державного кордону передбачається будівництво пунктів пропуску для міжнародного та міждержавного автомобільного сполучення: «Пулемець» (Шацький район) ; «Піща» (Шацький район) та «Дольськ» (Любешівський район).

Для місцевого використання передбачено створення ще сімьох пунктів пропуску: «Гута» (Ратнівський район);«Хрипськ» (Шацький район);«Тур» (Ратнівський район);«Горки» (Любешівський район»;«Ветли» (Любешівський район»;«Кошари» (Шацький район) та «Щетинська Воля» (Ратнівський район.

На українсько-польській ділянці кордону планується три переходи для міжнародного автомобільного сполучення: «Адамчуки» (Шацький район); Кречів (Іваничівський район) та Амбуків (Володимир-Волинський район).

Крім цього, у разі прийняття проекту депутатами, на Волині відбудеться реконструкція діючих пунктів пропуску: «Доманово», що у Ратнівському районі, «Ягодин» у Любомльському і «Устилуг» у Володимир-Волинському, а також будівництво мережі під’їзних доріг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На кордоні з Білоруссю і Польщею хочуть 13 нових пунктів пропуску
27 липень, 2012, 14:03