Російську субмарину допомагають шукати Канада і Франція

Російську субмарину допомагають шукати Канада і Франція
Міністерство оборони Британії вдався до допомоги союзників для морської операції поблизу берегів Шотландії, метою якої є пошук російського підводного човна.

Як раніше повідомляла газета Telegraph, ймовірна субмарина була помічена щонайменше 10 днів тому на північ від Шотландії, передає Укрінформ.

В операції беруть участь протичовнові літаки військово-морських сил Канади та Франції, а також британський підводний човен і фрегат HMS Sutherland.

"Ми підтверджуємо, що союзні морські патрульні літаки, які тимчасово базуються на базі Королівських військово-повітряних сил Лоссимут, ведуть спільну діяльність з Королівським військово-морським флотом. Ми не обговорюємо деталі морських операцій", - заявили в британському міністерстві оборони.

Своїх протичовнових літаків у Британії наразі немає: 2010 року патрульні літаки марки Nimrod потрапили під скорочення бюджету на оборону.

Очікується, що про закупівлю нових літаків такого типу буде оголошено в понеділок в британському парламенті в рамках щорічної доповіді про оборонний бюджет.

Активність російських підводних човнів за останній рік збільшилася на 50%, досягнувши небаченого за останні десять років рівня, заявив у жовтні адмірал ВМС США Марк Фергюсон, командувач американським флотом в Європі та Африці.

У травні НАТО провів у Північному морі біля берегів Норвегії найбільші у своїй історії протичовнові навчання "Dynamic Mongoose", які, на думку ряду спостерігачів, стали реакцією на зрослу активність російських підводних човнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"А был-ли мальчик?" Вже біля Швеції шукали і що? Черговий піар і залякування людей!
Відповісти
те, що її не знайшли, зовсім не означає, що її там не було.
як казав твій підлий пукін, весною 2014 року, "расєйскай арміі в кріму нет", але ж вона була.
Відповісти
та нехай шукають. Он Лох-нессі вже скільки шукають...
Відповісти
Останні новини
Російську субмарину допомагають шукати Канада і Франція
23 листопад, 2015, 06:26