Відрахують студентів, які вступили із фальшивими сертифікатами ЗНО, - ГПУ

Відрахують студентів, які вступили із фальшивими сертифікатами ЗНО, - ГПУ
Генеральна прокуратура України спрямувала ректорам низки університетів листи про необхідність відрахування студентів, які вступили на основі підроблених сертифікатів про результати ЗНО.

Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає Еспресо.TV.

Генеральна прокуратура провела комп’ютерно-технічні експертизи та інші слідчі дії та підтвердила факти використання безпосередньо абітурієнтами для вступу до вищих навчальних закладів підроблених сертифікатів про результати ЗНО.

"Відповідно до ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень. Згідно з пунктом 5 розділу XXІ наказу МОН України 15.10.2014 № 1172 "Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році" подання недостовірних відомостей про проходження зовнішнього незалежного оцінювання є підставою для відрахування студента", – повідомили в ГПУ.

За таких обставин, Генеральною прокуратурою України скеровано до освітніх закладів листи про необхідність прийняття рішень відповідно до чинного законодавства стосовно конкретних осіб, які використали підроблені документи.

Наразі таку інформацію спрямовано ректорам Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київської національної академії внутрішніх справ, Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця та інших.

"Одночасно, Генеральна прокуратура України звертається до студентів та колишніх абітурієнтів з пропозицією повідомити обставини вчинення дій щодо формування недостовірних відомостей про проходження ЗНО (т. 2007873, 2007497) та роз’яснює, що кримінально-процесуальним законодавством передбачено можливість звільнення осіб від відповідальності за використання підроблених документів шляхом укладення угоди з прокурором про визнання винуватості", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що результати ЗНО-2015 підробили більше ніж для 100 абітурієнтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відрахують студентів, які вступили із фальшивими сертифікатами ЗНО, - ГПУ
23 листопад, 2015, 14:43