Колектори виселили лучанина з квартири. ВІДЕО

Колектори виселили лучанина з квартири. ВІДЕО
Лучанин Володимир Мірченко не може потрапити у власне приміщення.

Справа в тім, що туди його не пускають чотири невідомі людини разом з правоохоронцями. Саме останні відчинили квартиру, передає «Аверс».

«Тітушки», півтора метра фактично, виштовхали мене з власної квартири», - розповів він.

Один з чоловіків, який представився журналістам власником, але відмовився називати себе, розповів, що отримав квартиру «згідно договору куплі-продажу від 19.11.2015 року», проте відмовився говорити детальніше.

«Цю інформацію я не маю права вам надавати без згоди другої сторони, звертайтесь до нотаріуса, то може він вам скаже – Олександр Красневич», - запевнив він.

Старший інспектор поліції Олександр Рижук розповів, що правоохоронці наразі не можуть сказати, хто ж правий у ситуації, яка виникла.

«Ситуація двояка, в людини є витяг на право власності. Ми ці документи не видаємо. Яким чином люди їх отримали – будемо виясняти в ході перевірки цієї ситуації», - сказав він.

Володимир Мірченко розповів, що ще сім років тому взяв 30 тисяч кредиту на розвиток власного бізнесу, а квартиру залишив під заставу. Він брав гроші в підприємства «ТарсКомерс Банк», який після банкрутства передав фінансові повноваження «Швед банку». В результаті чоловіку потрібно виплатити трохи більше чотирьох тисяч доларів факторинговій компанії «Вектор+», тобто - колекторам.

За словами чоловіка, колектори попрохали у нього виплатити значно більшу суму боргу, а після того, як він відмовився це зробити, – забрали квартиру. Нині чоловік подав в суд на установу. Наразі Феміда - на стороні чоловіка, вони визнали правочин, завірений нотаріусом про передачу квартири, незаконним. Проте, «Вектор+» вже оскаржує це рішення в апеляційному суді Львова.

Адвокат потерпілого Олег Щербюк назвав цю ситуацію рейдерським захопленням.

«На момент, коли київський нотаріус підписував документ про передачу квартири, боргу не було. Тому він не мав права переписувати власність», - переконаний той.

Дістати коментар про ситуацію факторингової компанії не вдалося. На сайті підприємства, яке розміщене в Києві, зазначені три телефонні номери, проте жоден з них не відповідає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не бажае боротися з чорними ріелторами то громада мусить іх знищувати сама
Відповісти
треба блатити за кредит а не ховатися за камерами
Відповісти
Знахабнілі колектори можуть у будь-кого і у будь-який момент забрати нерухомість. Я взагалі не розумію чому в нашій країні допускається існування таких компаній. Це узаконений рекет. Невже влада чекає поки почнуть колекторів "відстрілювати"? А відносно кредитів я так скажу: " Нічого банкам, ну майже, насильно пропонувати кредити всім підряд. Не давайте кредити. Хіба хоч один нормальний чоловік дасть гроші в борг сусіду, знаючи що сусід той борг не поверне, або може не повернути." Моя думка така: треба колекторські компанії оголосити поза законом.
Відповісти
Міліція покриваэ ці оборудкі і 100% в долі
Відповісти
Останні новини
Колектори виселили лучанина з квартири. ВІДЕО
24 листопад, 2015, 17:15