Більше 4 мільйонів гривень - від волинського благодійного фонду

Більше 4 мільйонів гривень - від волинського благодійного фонду
Медичні та соціальні заклади, школи, дитячі садки і табори, бібліотеки, родини учасників АТО, переселенці, футбольні клуби, громадські організації мали цьогоріч підтримку від волинського обласного благодійного фонду «Європейський вектор».

Загалом фонд нардепа Сергія Мартиняка з початку 2015 року надав допомогу на понад 4 мільйони гривень.

Вже традиційно п’ятий рік поспіль фонд спонсорував продукти у будинки милосердя та стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування населення (будинки для престарілих). Тож у меню самотніх людей похилого віку, як зазвичай, було м'ясо та ковбаса. Фонд опікується 8 такими соціальними закладами у 5 районах області та Нововолинську. Їм цьогоріч надали допомоги майже на 200 тисяч гривень.

Також, відповідно до програм, які фінансує фонд, поштарі та соціальні працівники й у 2015 році отримували у допомогу в дарунок велосипеди. А сільські бібліотеки округу нардепа – книги, які поповнили їх фонди.

Тим часом на реалізацію макро- та мікропроектів, які ініціюють місцеві громади в рамках програм співфінансування, що діють у фонді, цьогоріч спрямувано більше 300 тисяч гривень. За ці кошти вдалося реалізувати три десятки проектів, які зробили життя сільських жителів більш комфортним. Адже це і освітлення вулиць, і заміна в медичних та освітніх закладах вікон та дверей на енергоощадні, і встановлення котлів на альтернативному паливі, і облаштування дитячих майданчиків та внутрішніх вбиралень у школах, створення комп’ютерних класів, а ще придбання музичної апаратури у сільські заклади культури, розповіла керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич.

Разом із тим, на медичну та освітню галузі округу фонд спрямував по півмільйона гривень. А на підтримку учасників АТО та їхніх родин – понад мільйон гривень.

Довідково: фонд «Європейський вектор» працює на Волині вже понад 6 років. А його засновником та меценатом є нардеп Сергій Мартиняк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більше 4 мільйонів гривень - від волинського благодійного фонду
25 листопад, 2015, 15:45