Децентралізаця: устилузькій громаді напишуть стратегію розвитку

Децентралізаця: устилузькій громаді напишуть стратегію розвитку
Конференція «Місцева демократія в польсько-українській співпраці 2015», що відбулася у Черкасах, зібрала близько сотні представників неурядових організацій з України та Польщі, працівників посольств Польщі та Канади в Україні, журналістів.

Серед присутніх – Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. Участь у заході взяв директор Офісу реформ у Волинській області Анатолій Пархом’юк, повідомляє прес-служба Офісу реформ.

Усі обговорені питання стосувалися адмінреформ, що активно впроваджуються в Україні. Учасники обговорили виклики, пов’язані з децентралізацією, озвучили напрацьовані варіанти співпраці з польськими партнерами і торкнулися впливу мас-медіа у суспільстві.

Що цікаво. Директор Офісу реформ Анатолій Пархом’юк повідомив про один із таких проектів, котрий уже на стадії реалізації. Тож у рамках проекту Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програмою польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» напише стратегії розвитку однієї з новостворених громад у кожній із 22 областей України. На Волині це – Устилузька об’єднана громада (Володимир-Волинський р-н) – єдина міська в області.

– Підготовка проекту розпочалася ще минулого року. До цього часу ми пройшли багато етапів, у тому числі навчань із закордонними партнерами, – повідомив Анатолій Іванович.

Партнери проекту: Фонд менеджерських ініціатив (Люблін, Польща), Фонд «Освіта для демократії», Товариство Лева, Полтавська облдержадміністрація та Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Децентралізаця: устилузькій громаді напишуть стратегію розвитку
01 грудень, 2015, 10:14