ТОП-5 помилок водіїв у перші дні зими

ТОП-5 помилок водіїв у перші дні зими
Сьогодні вже другий день зими, через це збільшилась кількість ДТП. Найчастіше аварії в перші дні зими зумовлені тим, що водії не встигли перейти на зимовий стиль водіння. Цей стиль передбачає максимум плавних рухів автомобіля.

"Не потрібно покладатися на електронні системи допомоги водію. Вони працюють тільки тоді, коли є зчеплення шин з дорогою, а на льоду його немає", - розповів Gazeta.ua автогонщик, інструктор i автомобільний журналіст Михайло Горбачов.

1. Літній стиль водіння. Тим водіям, які вчасно не переналаштувалися на зимовий стиль, загрожує потрапити в ДТП і додати тут нічого. Це стосується рухів кермом, різких гальмувань та розгонів.


2. Впевненість, що повнопривідна машина не схильна до ризику потрапити в занос, знос або в ситуацію, коли гальмівний шлях сильно збільшується. Все це відбувається на крижаному покритті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На засніженій дорозі Луцьк-Колки авто з'їхало у кювет

3. Коли водій слухає прогноз погоди, чує про ожеледицю, спочатку їздить акуратно, потім бачить, що не слизько і прискорюється. При цьому забуває про те, що треба передбачити і вміти знайти слизьке місце. На слизьке місце він потрапляє раптово - і ось вам ДТП.

4. Зустріти перший сніг на літніх шинах - прямий шлях до кузовного майстра, в кращому випадку. Не варто нічого викроювати і рекомендую поставити зимові шини, як тільки почалися нічні заморозки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДТП на Волині: фура злетіла з дороги

5. Впевненість в електронних системах автомобіля. Не потрібно покладатися повністю на електронні помічники водія, систему стабілізації, антипробуксовочну систему та інші. Вони працюють тільки тоді, коли є зчеплення шин із дорогою, а на льоду його немає!


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зима, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.