У Луцькраді визначились з заступниками Романюка

У Луцькраді визначились з заступниками Романюка
Депутати не підтримали всіх п’ятьох кандидатів у заступники Луцького міського голови.

Про це стало відомо під час пленароного засідання сесії міської ради.

Луцький міський голова Микола Романюк доповів питання «Про затвердження заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради».

Він повідомив, що цього року у нього буде більше заступників, їх збільшилось з чотирьох до п’яти, проте на бюджет міста це вплинути не повинно.

Загалом міський голова запропонував такі кандидатури на посади своїх заступників: Тараса Яковлева, Богдана Гончарука, Сергія Григоренка, Юрія Моклицю та Юрія Вербича.

Кандидат на посаду першого заступника Луцького міського голови Тарас Яковлев відповідатиме за роботу ЖКГ, муніципальної поліції, економічної політики, міжнародного співробітництва, капітального будівництва, підприємств «Луцькводоканал», «Луцьктепло», «Луцькспецкомунтранс», ЖКП, «Луцьксвітло».

Кандидат на посаду заступника міського голови Сергій Григоренко відповідатиме за роботу департаменту соціальної політики, управління майном міської комунальної власності, напрямки туризму та промоції міста, розвитку підприємництва, реклами, транспорту та зв’язку, ЛПЕ, «Автопарксервіс» та «Луцькреклама».

Він розповів, що також планує перенести Старий ринок, адже Луцький замок є привабливою туристичною пам’яткою. Проте він наголосив, що це буде можливо лише за допомогою діалогу з підприємцями.

Кандидат на посаду заступника міського голови Богдан Гончарук відповідатиме за напрямок культури, освіти, охорони здоров’я та зв’язків з громадськістю, медичні заклади, заклади культури, комунальну газету «Луцький замок».

Він також відповів на запитання, коли буде відкрита амбулаторія на вулиці Наливайка,6.

«Цю амбулаторію планують відкрити у першій половині 2016 року, коли на це надійдуть гроші», - сказав він.

Кандидат на посаду заступника міського голови Юрій Моклиця відповідатиме за напрямок фізичної культури та спорту, охорони праці, екологію. Серед підприємств, що будуть у його віданні, – КП «Парки і сквери міста Луцька» та КП «Ласка».

Він розповів, що у «Ласці» вже планують будувати загородження, яке зможе захистити людей від шуму, а також перешкоджатиме тваринам виходити назовні.

Кандидат на посаду заступника міського голови Юрій Вербич відповідатиме за роботу загального відділу міськради, юридичного відділу, ЦНАПу.

«Головне, що я бачу в своїй роботі, це максимальна прозорість і відкритість. Мешканці повинні знати про рішення, які ми приймаємо», - сказав він.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що до кінця не зрозуміло, чому збільшилась кількість заступників.

«Це збільшення є необґрунтованим, ні для нас, ні для лучан. Ми не підтримуємо таку кількість, просимо міського голову скоротити їх на одну особу», - сказав він.

Депутат Тарас Шляхтич зазначив, що «Самопоміч» підтримує кандидатур на заступників, але це є повністю на відповідальності міського голови.

«Ми також хочемо, щоб потім ці заступники повністю прозвітувались на сесії про проведену ними роботу», - сказав він.

Депутат Григорій Пустовіт зазначив, що всі заступники потрібні, але він також відзначив, що складається враження, що не всі з них розуміють, на яку посаду вони йдуть.

«Якщо юридична служба скаже, що міський голова може внести більше застуників, ніж передбачено структурою ради, то нехай вкажуть, де це зазначено», - сказав він.

В заключному слові Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що ніякого порушення немає.

«В структурі міської ради кількість заступників не нормується, там просто пишуть «заступники міського голови», - сказав він.

Мер також подякував тим депутатам, які з розумінням поставились до ситуації. Він наголосив, що така кількість заступників потрібна для ефективного управління інфраструктури.

Відтак депутати вирішили голосували за кожного кандидата окремо. Обранці підтримали кандидатури Яковлева, Григоренка, Моклиці та Вербича. Богдану Гончаруку не вистачило голосів для підтримки - за нього проголосували «за» лише 16 депутатів.

Після цього мер оголосив перерву на 15 хвилин для проведення консультації.

Опісля перерви депутати проголосували за чотирьох визначених заступників.

Микола Романюк відзначив, що робота міської ради розпочалась з «вставляння палок в колеса міського голови».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гончарук буде далі носити пальто романюку. бо він це вміє.
Відповісти
Богдану треба зняти 20 кг ваги для самоповаги, а то ні в який обєктив не входить.
Відповісти
...надміру самовпевнена, пихата людина, яка землі під собобю не бачить. Ціни собі ніяк не складе - ми в одній групі на факультеті міжнародних відносин навчалися, то добре його знаю. Це хамло в жодному разі не можна допустити до якоїсь посади...
Відповісти
а в нього на більше мізків не вистачає - зіба лише пальто Романюка носити...
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді визначились з заступниками Романюка
03 грудень, 2015, 12:06