У Луцьку зріс рівень чоловічої безплідності

У Луцьку зріс рівень чоловічої безплідності
В Центрі планування сім’ї проаналізували роботу за дев’ять місяців.

8 грудня в кабінеті начальника Управління охорони здоров’я Луцької міської ради Миколи Якимчука завідуюча Центром планування сім'ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило проаналізувала роботу Центру за дев’ять місяців 2015 року.

Вся робота Центру була спрямована на виконання державної програми «Репродуктивне здоров’я нації”. Серед очікуваних результатів були завдання знизити серед лучан рівень материнської та малюкової смертностей, підліткової вагітності, штучного переривання вагітності та інше.

Натомість, в порівнянні з попереднім роком, рівень малюкової смертності знизився, так як і рівень материнської смертності, вдвічі. Проте й надалі залишається актуальною проблема усвідомлення відповідальності за своє здоров’я серед молоді.

За словами Лариси Шендибило, за останні дев’ять місяців їхній Центр прийняв 7 853 пацієнтки. Загалом, як зазначила завідуюча Центром, ситуація дещо змінилась, і проблема чоловічої неплідності істотно зросла в порівнянні з жіночою неплідністю.

«Чоловіча неплідність складає майже 47%, й, на жаль, чоловіче безпліддя зростає. Чоловікам не варто вести сидячий спосіб життя – адже ці й інші фактори впливають», - зазначила Лариса Шендибило.

Втім, як зазначила Лариса Шендибило, Центру необхідні державні закупівлі для забезпечення гормональною контрацепцією жінок з важкою екстрагенітальною патологією (яким протипоказана вагітність).

Загалом лікарями Центру постійно здійснюється просвітницька робота щодо контрацепції, вагітності та інших питань серед молоді. Для прикладу, за дев’ять місяців роботи лікарі прочитали 108 лекцій для учнівської та студентської молоді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осенью грибы со шляпкой в метр диаметром, теперь бесплодие. Ищем могильник радиоактивных отходов.
Відповісти
шось не зовсім ясно
з одного боку 47% безплідних чоловіків
з іншого необхідні державні закупівлі для забезпечення гормональною контрацепцією жінок
вимрем як динозаври
Відповісти
Это же и есть цель. Угробить всех мужиков на войне, чтобы женщины не рожали, радиация. Затем на наши замли приедут негры, арабы и всякие лаосцы. Это и есть геноцид, проводимый еврейскими (жидовскими) властями украины. Им за это США деньги дает. Поэтому пора прекращать войну и востоку с западом пора объединиться и скинуть власти. И тонгда разобраться, кто же стравил мирных людей.
Відповісти
ватоцефал козломордий ніхто не питає. Краще думай про своє, бо китайці раком ставлять, а тобі все "чьо-там-у-каклоф"
Відповісти
А что по єтому поводу вам завещает великий Пу?
Відповісти
47 % чоловіків безплідні... Не дивуюсь...Хай ще більше горілки п"ють і трави курять...Ганьба алкашні і наркоманам!!!
Відповісти
Мало того що з тих чоловіків і так користі мало то ще й не плодяться так як треба!!! Може залишити декілька на розплід і досить? А виростити сина , побудувати хату і все-все інше жінка і сама зможе!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зріс рівень чоловічої безплідності
08 грудень, 2015, 17:13