У Луцьку презентували книжку «Польща – нарис історії»

У Луцьку презентували книжку «Польща – нарис історії»
В Інституті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі України презентували книгу «Польща − нарис історії».

Представники Інституту Національної пам’яті та Консульства Республіки Польща в Луцьку передали видання книги українською мовою у бібліотечний фонд вишу, - пише ВОДТРК.

Яцек Павловіч, співробітник Інституту Національної пам’яті Республіки Польща, презентував видання за редакцією Влодзімежа Менджецького та Єжи Брацисевича, перекладене українською. Він повідомив, що у книзі «Польща-нарис історії» використано багато архівних матеріалів, які були засекречені комуністичним режимом.

«Мордували всіх, хто міг створювати для них загрозу — і поляків і українців, які боролися за свободу, за справедливість. Я їздив по місцях знищення. Був в Дубно, де є мур − там страчували українців», − наголосив Яцек Павловіч.

«Українці знають історію Польщі з тих матеріалів, які тут доступні, а ми хочемо показати її на основі документів, якими ми володіємо. Ця ініціатива Інституту Національної пам’яті свідчить, що ми хочемо показати історію Польщі для українців», − зазначила Консул Республіки Польща в Україні Беата Бживчи, яка взяла участь у презентації книги, перекладеної українською Іваном Сварником.

Більше двадцяти примірників книги «Польща-нарис історії» співробітники Інституту Національної пам’яті та Консульства Республіки Польща в Луцьку передали у бібліотечний фонд вишу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.