Підприємців-боржників у Луцьку ганьбитимуть на стендах

Підприємців-боржників у Луцьку ганьбитимуть на стендах
Фотографії тих, хто неналежно ставиться до сплати податків і виплати заробітної плати, Луцька міська рада пропонує помістити на стендах у центрі Луцька з написом: «Вони ганьблять місто».

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

31 липня відбулося спільне засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків і ліквідації заборгованості з виплати зарплати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників.

Загальна сума боргу із виплати заробітної плати у Луцьку складала 4152,2 тис. гривень, що на 15,4 % менше, ніж на початок року.

Сума боргу економічно активних підприємств збільшилась, у тому числі, у зв’язку з внесенням до підприємств-боржників ТзОВ «Каскад-Продакшн», яке боргує найманим працівникам 256,5 тис. грн заробітної плати.

Протягом липня борги скоротили КП «Автогосподарство Волинської обласної ради», ЗАТ «Меблі-Вікторія», Луцьке підприємство електротранспорту. Незмінною залишається сума боргу перед працівниками житлово-комунального підприємства № 5, що становила 7,2 тис. грн.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук доручив управлінню економіки підготувати лист до прокуратури з переліком найбільших боржників і тих підприємств, де вірогідно приховують реальну заробітну плату, щоб правоохоронні органи перевірили правдивість поданої інформації.

Усіх, хто неналежно ставиться до сплати податків і заробітної плати, міська влада обіцяє контролювати. А до тих, хто не з’являтиметься на наради в мерію, обіцяють вживати рішучих заходів – від перевірок до стендів у центрі Луцька з фотографіями і написом: «Вони ганьблять місто».

«Не повинно бути бізнесменів, як їздять на дорогих автомобілях, живуть не бідно, а їхні працівники отримують заробітну плату 700-900 гривень» - наголошують чиновники.

Довідка

У Програмі соціально-економічного розвитку Луцька на 2012 рік передбачено досягнути середнього рівня заробітної плати не нижче 2395 гривень та зменшити кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємців-боржників у Луцьку ганьбитимуть на стендах
31 липень, 2012, 15:15