Серед екс-міліціонерів, які проходять переатестацію у Києві, зріє бунт

Серед екс-міліціонерів, які проходять переатестацію у Києві, зріє бунт
Більшість екс-міліціонерів Києва та області, які дійшли до заключного етапу переатестації – співбесіди, звільнено.

Серед правоохоронців зріє бунт. На їхню думку, члени переатестаційних комісій некомпетентні, упереджені, і таке ставлення до правоохоронців ризикує занурити країну в тотальний бандитизм, повідомляє канал 112.

"Автомайдан", а саме цих представників громадськості більшість у комісіях, відігрався. Столичних поліцейських (тимчасово призначених на посади міліціонерів, - ред.) розігнали за 10 хвилин. У перший день співбесіду з представниками громадськості пройшли 678 осіб, понад 500 з них будуть звільнені вже сьогодні", - розповів правоохоронець, який проходив співбесіду.

За словами співрозмовника агентства, співбесіду в рамках переатестації екс-міліціонерів проводять люди без юридичної освіти, незрозуміло за яким принципом відібрані, і в більшості комісій – саме представники "Автомайдану".

"Як проходив співбесіду? Менше 7 хвилин, напевно. Запитують: "Ви одружені?". Відповідаю: "Так". - "Чому в декларації приховали дружину?". Розвів руками, попросив взяти мою декларацію, а не Валентини Іванівни. Далі – більше. Вивчають мою декларацію і відкрито пересмикують: "Ага, у трикімнатній квартирі живете, зрозуміло...". Намагаюся пояснити, що так, у трикімнатній квартирі з дружиною, дитиною, тещею та її батьками, і що машина в мене старенька і - так! - з розбитою фарою, і грошей замінити просто зараз немає. Питали, кого я можу назвати з героїв Небесної сотні, кого знаю особисто. Вже після ознайомили з наказом, що мене звільнено. Під час співбесіди нічого не сказали", - розповів 112.ua один із слідчих Києва.

Примітно, що першими на атестацію запросили співробітників, які раніше пройшли люстрацію і за тестами на загальну ерудицію, професійну придатність і благонадійність набрали найвищий бал.

Як розповідають самі правоохоронці, в їхніх лавах назріває бунт. Особливо враховуючи те, що причини їхнього звільнення ніхто не пояснює, а списки з результатами атестації засекречені. Про звільнення співробітники дізнаються вже після підписання наказу. І якщо керівний склад, який не пройшов атестацію, має намір оскаржувати свою профпридатність у судах, то рядові міліціонери з усієї України готові залишити робочі місця і вийти на акції протесту. А це, по суті, прямий шлях до тотального бандитизму і повернення 90-х.

"Не менш гостро стоїть питання і серед громадських діячів. Активісти не розуміють, за якими критеріями проводився відбір членів атестаційної комісії і чому багато героїв Революції гідності залишилися в стороні від знакової для України події. Самі члени комісії на цю тему спілкуються неохоче. Але запевняють, що працюють з повною самовіддачею. І протягом кожних 10 хвилин (саме стільки в середньому тривала співбесіда) оцінюють виключно за трьома критеріями: мотивація, чесність і вміння змінювати і змінюватися. Все інше, на думку екзаменаторів, прийде з часом", - розповіли правоохоронці.

"Щодня в будівлі колишнього департаменту ДАІ проходить по 12 комісій, півтисячі міліціонерів було звільнено тільки протягом першого дня. За чутками, у трудові впишуть, що звільнено за профнепридатність. І за рішенням кого?! Навіть усередині самих комісій не обійшлося без конфліктів: представники "Автомайдану" назвали деяких своїх колег "підозрілими громадськими активістами з нікому не відомих організацій", - додав ще один слідчий з Києва, коментуючи процес співбесіди.

Втім, члени атестаційної комісії з представників "Автомайдану" особливо своєї позиції не приховують. Так, такий собі Сергій Хаджинов на своїй сторінці у facebook заявив, що приймає замовлення лише на "відстріл".

Своєю чергою глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, звітуючи про 100 днів роботи, оголошувати склади комісій відмовилася, нібито щоб уникнути тиску на них: "Нас буде 12 комісій, дванадцята комісія - це центральна атестаційна комісія Нацполіції України", - сказала Деканоїдзе.

Більш того, Деканоїдзе проблем правоохоронців намагається не помічати: "У нас немає мук перехідного періоду. Якщо хтось із наших співробітників мучиться, це його проблеми. Я не потерплю скептицизму в лавах поліції".

Що ж, можливо, саме такий підхід забезпечить трансформацію української міліції в поліцію "як цивільний орган, який надає сервіс для громадян", про який так часто говорить Деканоїдзе. Ось тільки чи зможе такий громадський орган забезпечити розкриття злочинів - велике питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай ідуть сторожами, їдуть в АТО....
Відповісти
А за які заслуги автомайдан сидить в комісії????? Патріоти????? А Вам слабо іти в сторожи??? Люди за мізерну зарплату по 20 років віддали службі, живучи на зйомних квартирах і не бачачи за роботою сімї, і які НЕ ОДИН раз вже в АТО побували. Чи може новий набір в поліцію більш досвідченіший, чи освіту вищу юридичну має,чи досвід роботи????? Не було справедливості і не має!!!!!!!!!! Не люди винні,а система!!!!!!!
Відповісти
ага, не виноватая я, они сами давали)))
Відповісти
Давно пора старих ментів розігнати
Відповісти
А чим же будуть кращі нові?????В них що склад розуму інший чи менталітет???!!!!Я вам скажу, що якщо дюдина є людиною, то це не залежить на якій вона посаді працює: чи міліціонером, чи лікарем чи звичайним двірником!!!!!!!Нам кожному треба починати із себе....
І я не вважаю, що людей зможуть захистити люди без юридичних освіт, стажу роботи і з проходженням 2-х місячної підготовки на полігоні!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Вважаю, що це неправильно.
Відповісти
Правильно все роблять, старі менти вже корчать з себе невинних ягнят. Я б взагалі старих ментів навіть на переатестацію не брав. І взагалі не розумію людей, то плачуться що не довіряють системі, то тепер жаліють ментів. Люди аи хочете змін чи ви хочете лишити все старе? Мент це за визначенням гнила людина, і не місце такій в новій поліції, а хто ще й ниє то тим більше не місце йому в поліції. Тут треба проявляти жорсткість.
Відповісти
Підтримую
Відповісти
Члену. Згадай історію. Особливо історію француцькоі революціі. А на рахунок Ато,а ти сам там був?
Відповісти
Ви бачили як живуть ті Київські ДАі наприклад? Там всі їхні гуртожитки забиті їми, живуть по 3/4 людини в одній кімнаті, немаючи нічого за душою. Я не кажу що всі хороші, але і не всі погані, я думаю що потрібно давати людям другий шанс!
Відповісти
Особливо звільняти ментів що курували дозвільну систему.Хабарники ще ті.
Відповісти
Риба гніє з голови, а не з хвоста. Треба спочатку чистити таких як терещук,а не простого міліціонера йому, що приказали він мусив виконувати і відповідно здавати бабло.А зарплата я думаю мізерна і потрібно утримувати ще й сімю.Чому всі високопосадовці залишаються в своїх кріслах, вони і Поліції будуть казати,щоб здавати гроші.Їх потрібно в першу чергу звільнити.
Відповісти
Підтримую двома руками!
Відповісти
Риба гніє з голови, а не з хвоста. Треба спочатку чистити таких як терещук,а не простого міліціонера йому, що приказали він мусив виконувати і відповідно здавати бабло.А зарплата я думаю мізерна і потрібно утримувати ще й сімю.Чому всі високопосадовці залишаються в своїх кріслах, вони і Поліції будуть казати,щоб здавати гроші.Їх потрібно в першу чергу звільнити.
Відповісти
гнати всіх - бо не допустили захисту студентів на майдані - бо є продажні прихвостні
Відповісти
А чому Володька Пащенко мовчить на цю тему?
Відповісти
Мовчи, бо забаню!!!
Відповісти
ох жеж пожалкують ці атестатори тим, що створюють самі собі УЗГ не з дебілів наркоманів і ворів рецидивістів, а колишшіх спііробітників силових структур які розуміють і знають як діяти у яких випадках :(
Відповісти
Очередной вброс перепечатываем и не кривимся, да VP? Тем более что плач Ярославны об загнаных под шконку милиционерах - это просто мнение одной дэвушки - Тетяна Святенко. Кстати, читать первоисточник - Sergei Hadzhynov, всегда полезно. О *бунте* из первых рук, так сказать.
Відповісти
Відразу видно кому чого бракує :)
Відповісти
Да, точно! Одразу "неудовлетворенные" зявились!):
Відповісти
Особи які сидять в комісіях це ОБІЖЕНІ люди.
Відповісти
Останні новини
Серед екс-міліціонерів, які проходять переатестацію у Києві, зріє бунт
10 грудень, 2015, 15:52