У вступній компанії цьогоріч взяло учать більше 600 тисяч людей

У вступній компанії цьогоріч взяло учать більше 600 тисяч людей
В Україні прийом документів від абітурієнтів до вищих навчальних закладів завершується у вівторок, 31 липня.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, пише Корреспондент.

Нагадаємо, що згідно з правилами вступу, на інформаційних стендах приймальних комісій та на веб-сайтах ВНЗ 1 серпня не пізніше, ніж о 12:00 будуть оприлюднені списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів.

За даними Міносвіти, всього в кампанії взяли участь близько 606,7 тисяч вступників, станом на 8:00 31 липня. Абітурієнти подали до 1,9 млн. заяв. Крім того, електронною системою надходження скористалося 66,5 тисяч осіб.

«Загальні показники за результатами прийому документів будуть відомі вже 1 серпня, оскільки сьогодні вступники ще мають можливість подати заяви для участі в конкурсному відборі для вступу у ВНЗ», - заявив заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

У цілому, кожен вступник в середньому подав по 3 заяви на вступ у ВНЗ, кожна 6-та заява надійшла в електронному вигляді, а кожен 9-й абітурієнт скористався електронною системою подачі документів.

За словами Фоменка, найбільше заяв надійшло від абітурієнтів з Донецької та Дніпропетровської областей, міста Київ, Львівської та Харківської областей.

Примітно, що в п'ятірку лідерів за кількістю прийнятих заяв входять Київський національний університет імені Тараса Шевченка (більш як 45 тисяч заяв), Національний технічний університет України Київський політехнічний інститут (більш ніж 40 тисяч заяв), Львівський національний університет імені Івана Франка (більш як 40 тисяч заяв), Національний авіаційний університет (більше 35 000 заяв), Національний університет Львівська політехніка (більш ніж 32 тисячі заяв).

Проте Дмитро Табачник попередив керівників ВНЗ у відповідному листі про особисту відповідальність за порушення при формуванні рейтингових списків, а також за порушення при підготовці наказів про зарахування абітурієнтів.

Як повідомлялося 23 липня, загальна кількість поданих заяв до вищих навчальних закладів України склала 1 548 451. При цьому в електронному вигляді до ВНЗ надійшло 209 500 заяв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У вступній компанії цьогоріч взяло учать більше 600 тисяч людей
31 липень, 2012, 15:45