На ринках Волині «гуляє» несертифікований одяг і білизна

На ринках Волині «гуляє» несертифікований одяг і білизна
Регіональна рада підприємців у Волинській області звернулася до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, аби уряд врегулював доставку в Україну імпортної продукції з документами, які засвідчують її якість.

Відповідне звернення рада ухвалила 31 липня під час засідання.

Як пояснив заступник голови ради Юрій Анцух, імпортний товар, який оптом поступає в Україну переважно з Польщі чи Китаю, не має усіх документів, які підтверджують його якість і походження.

Аби забезпечити попит українців, місцеві підприємці змушені такі речі (а це переважно одяг і білизна) поширювати в роздрібній торгівлі.

«У нас є державні структури, які повинні були б забезпечити доставку на територію Україну товару, який підтверджується повним комплектом документів, які підтверджують, що ці товари безпечні для використання, що вони якісні – ці функції не виконуються. У нас на ринку України «гуляє» товар, який немає такої документації», - каже Юрій Анцух.

Самі місцеві підприємці-реалізатори виробити такі документи не можуть. А контролюючі структури мають повне право штрафувати суб’єктів господарювання за відсутність ти чи інших документів, що засвідчують якісь товару, його походження.

«Виходить, що суб’єкт господарювання не може отримати підтверджуючі документи, який би він добросовісний і законослухняний не був. Він гарантовано отримає штрафні санкції», - пояснює Анцух.

Штрафи сягають від 170 гривень (за відсутність дати виробництва) до 80% вартості товару (за порушення прав споживачів).

Інший вихід для підприємців – купувати товар з документацією. Однак такі речі виробляють знані і дорогі марки, їхня продукція дорога і чимало з таких речей просто не по кишені звичайному українцю.

«У брендового товару всі документи є. Але товар дорогий. У нас не може дозволити собі пересічний громадянин купувати такий дорогий товар… Не буде економічного сенсу такої діяльності, а люди не отримають товар, який хочуть.

Тому підприємець вимушений купувати товар без дозволів, не зважаючи на те, що його будуть штрафувати», - каже Юрій Анцух.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На ринках Волині «гуляє» несертифікований одяг і білизна
01 серпень, 2012, 09:20