Ковельський суд залишив за ґратами винуватця смертельної аварії

Ковельський суд залишив за ґратами винуватця смертельної аварії
Ковельський міськрайонний суд розглянув письмове клопотання прокурора щодо продовження строків утримання під вартою Василя Білаша, який обвинувачується в смертельному наїзді на ковельчан в травні 2015 року, оскільки визначений суддею строк закінчувався 8 грудня, - повідомляє Ковель.com.ua.

За вчинення тяжкого злочину (частина 3 статті 286 Кримінального кодексу України) передбачене покарання виключно у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років. До того ж, прикордонник Василь Білаш перебував у стані алкогольного сп'яніння. Тоді загинуло 5 осіб. Ситуація навіть була на грані самосуду, якому запобігли співробітники міліції.

Як заявив у судовому засіданні військовий прокурор Романишин І.Р., перебуваючи на волі, обвинувачений може залишити місце проживання, у тому числі виїхати за межі державного кордону України, переховуватися від органів досудового розслідування та суду, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Захисник в задоволенні клопотання просив відмовити, залишивши подання без розгляду в зв'язку з тим, що воно може бути вирішене лише в межах судового розгляду і окремому вирішенню не підлягає. Обвинувачений підтримав позицію захисника.

Судом враховано, що 14 травня 2015 року слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Львова обвинуваченому Василю Білашу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який відповідними ухвалами суду від 7 липня, 9 вересня та 9 жовтня продовжено у визначеному законом порядку.

Головуючий суддя В’ячеслав Лесик ухвалив продовжити строк тримання обвинуваченого Василя Білаша під вартою на 60 днів – до 2 лютого 2016 року включно без визначення розміру застави. Ухвала оскарженню не підлягає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По факту даний прикордонник не винний....тут в справу замішана особа доволі впливова і факти цієї ДТП і докази і покази свідків сфальсифіковані,що потім і говорив сам прикордонник...так що друзі реформ як не було так і не буде...вина буде доказана невинного....6 міс адвоката не ознайомлювали ні з доказами ні з матеріалами справи...самі посудіть...та схема ДТП не відповідає дійсності і деякі факти також!
Відповісти
Останні новини
Ковельський суд залишив за ґратами винуватця смертельної аварії
14 грудень, 2015, 00:39