Українських свиней починає вражати африканська чума

Українських свиней починає вражати африканська чума
Захворювання свиней африканською чумою зареєстровано в Запорізькій області.

Про це ТСН повідомили у прес-службі Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

Падіж тварин від цього захворювання зафіксовано в селі Комишуватка Приморського району Запорізької області в приватному господарстві.

Ймовірним джерелом інфекції ветслужби вважають завезення відпочиваючими з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

31 липня в осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт і забезпечено рух автотранспорту в об'їзд, створена робоча група, яка виїхала до Запорізької області з метою координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого розповсюдження збудника АЧС в інші регіони України.

Крім того, ветслужби перерозподілили і доставили деззасоби для здійснення оперативних заходів, погоджено виділення необхідної кількості напалму для спалювання трупів тварин у ході ліквідації спалаху хвороби.

Як відомо, африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українських свиней починає вражати африканська чума
01 серпень, 2012, 11:10