«Потрібно питати себе не куди, а чому», - відомий мандрівник про подорожі. ФОТО

«Потрібно питати себе не куди, а чому», - відомий мандрівник про подорожі. ФОТО
В антикафе, яке нещодавно відкрилося у Луцьку, відбулася зустріч з відомим мандрівником та блогером Богданом Логвиненком.

Хлопець постійно подорожує та організовує нетипові екскурсії Азією. Йому лише 27, але він уже відвідав 54 країни світу.

Народився мандрівник у Києві, але вже багато років живе в Індонезії. Він розповів, що ця країна складається із 17 тисяч островів, кожен з яких відрізняється своєю історією, культурою, традиціями.

"Попри ці відмінності, індонезійці, на відміну від нас, частіше шукають те, що їх об'єднує, хоча, порівняно із ними, у нас таких проблем взагалі не повинно було би бути. Адже спілкуючись, ми прекрасно розуміємо один одного, а от, скажімо, в Малайзії розмовляють трьома мовами, які наскільки різні, що нам простіше зрозуміти, наприклад, польську", - розповів хлопець.
"Насправді, незважаючи на популярність туристів, індонезійці думають, що їхня країна "ні про що", а кожен європеєць для них - "валіза з грошима", тому вони дуже дивувалися, що я подорожував автостопом", - сказав Логвиненко.

Саме такий спосіб подорожування він вважає найкращим, бо це дає змогу повною мірою відкрити для себе нову країну. Так у нього назбиралося багато історій про людей, з якими випадково доводилося спілкуватися під час мандрівок. Ці розповіді про звичайних цікавих жителів різних країн втілилися у проект "Перехожі", а зараз чоловік працює над книгою "реальних історій про реальних людей".
Також хлопець розповів, що подорожі навчили його багатьом речам, наприклад, долати страх, краще розуміти та сприймати оточуючих.

"У нашому суспільстві є маса стереотипів щодо людей, яких ми не розуміємо. Ми бачимо те, що нам показують ЗМІ, натомість подорожі навчають сприймати людей, якими вони є", - розповів блогер.
Мандрівникам-початківцям при виборі, куди "пуститись" в мандри, Богдан Логвиненко радить, в першу чергу, керуватись питанням не "куди", а "чому".

"Якщо ви для себе знайдете відповідь, що саме хочете знайти під час подорожі, тоді і з вибором країни проблем не буде", - впевнений Логвиненко.
Серед інших порад - намагатися спілкуватися місцевою мовою.

"Вивчіть хоча б декілька стандартних фраз. Це допоможе не стільки зрозуміти місцевих, як здобути їхню прихильність та повагу. Ви одразу станете для них "своїм". "Be a local" - дуже просте, але дієве правило", - порадив мандрівник "рівня Бог" Богдан Логвиненко.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Потрібно питати себе не куди, а чому», - відомий мандрівник про подорожі. ФОТО
16 грудень, 2015, 14:00