Ващук про себе у списку ПР: «Не було вибору»

Ващук про себе у списку ПР: «Не було вибору»
Народний депутат України, член Народної партії Катерина Ващук каже, що балотуватиметься у парламент від регіоналів тому, що «не було вибору».

Про це вона розповіла 1 серпня у коментарі виданню ВолиньPost.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо про те, що у виборчому списку Партії регіонів на 45 місці – Катерина Ващук.

На запитання журналіста ВолиньPost, чи не вважає волинянка Катерина Ващук такий крок зрадою інтересів своїх виборців, вона відповіла:

«Ну, я ж не стала членом іншої партії».

Зауважимо, на з’їзді НП стало відомо, що ті члени Народної партії, які представлені у списках інших політсил, написали заяви про призупинення свого членства у партії.

Разом з тим Катерина Ващук підтвердила у коментарі, що до останнього часу вона мала чіткий намір балотуватися до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №20 із центром в місті Горохів, але чому раптово передумала і як потрапила у виборчий список до регіоналів не пояснила. Сказала тільки, що написала звернення до волинян, у якому все пояснила.

«Вибору не було… Дівчата, ви все розумієте. Я не можу вам всього сказати. Я все написала максимально відверто», – сказала вона.

Текст звернення Катерини Ващук до волинян

«Дорогі земляки!

Протягом останнього місяця я активно працювала на окрузі, де мені двічі довіряли представляти Волинь у Верховній Раді України. Хоча дві останні депутатські каденції (у 2002-му і на дострокових виборах 2007 року) через зміни у виборчому законодавстві, які не давали змоги балотуватися на мажоритарному окрузі, я працювала в парламенті як представник партії, проте ніколи не поривала зв’язку із рідним краєм, чим могла, допомагала Волині у соціально-економічному розвитку.

На відміну від багатьох інших народних обранців, я активно займалася законотворчою діяльністю, не прогулювала пленарних засідань Верховної Ради, сумлінно працювала в комітетах і комісіях, приймала людей, допомагала їм долати різні життєві негаразди. Свідчення цьому – десятки ухвалених законів за поданими мною законопроектами, тисячі поправок до законів, відстоювання у парламенті і поза ним інтересів простих людей села, які своєю щоденною працею створюють продовольчу безпеку нашої держави, а також сотні і сотні листів, які я отримую зі словами вдячності за допомогу.

У мене немає ні великих маєтків, ні власного бізнесу. Адресою постійного місця проживання моєї родини й надалі залишається місто Берестечко.

Численні зустрічі з волинянами переконали мене в тому, що робота, яку я щоденно добросовісно виконую у парламенті, потрібна моїм землякам. Крім того, за всі 16 років перебування у Верховній Раді України я допомагала усім, хто до мене звертався.

Та сьогодні, на жаль, склалася така тенденція, що представників аграрного сектору, людей від землі у кожному наступному парламенті стає все менше і менше. До влади, в тому числі на Волині, рвуться ті, хто має великий власний інтерес.

Сьогодні я постала перед вибором: забути про всі ті накази, які ви, дорогі мої земляки, давали, і спасувати перед олігархами чи спробувати щось змінити у нашій політиці й нашому житті. Ви ж знаєте, свої виступи у Верховній Раді я будувала не з позиції особистого розрахунку, не на критиканстві, а на пошуку консенсусу. І дуже часто мені це порозуміння, хоч як важко було, вдавалося знаходити. Вдавалося переконати найбільш упертих і затятих. Мабуть, у великій мірі й через те, що маю багатий життєвий та професійний досвід, а також через те, що є жінкою, матір’ю. А мати завжди прагне злагоди не лише в сім’ї, а й суспільстві.

Зважаючи на все це, я ухвалила непросте для себе рішення – брати участь у виборах 2012 року за списком Партії регіонів. Думаю, моя державотворча позиція, досвід парламентської роботи прислужаться як цій політичній силі, так і державі загалом.

Знайте, дорогі мої земляки, що й надалі в моїй особі Ви будете мати надійного союзника та захисника!

З повагою Катерина ВАЩУК»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кАТЯ-додому не їдь,вже тебе ждуть!
Відповісти
Катерина Тимофіївна, Вас із оркесторм чекають у Мерві: там непочатий край роботи. Пора на пенсію, грядочки полоти, заведіть корівчину, здавайте молочко, щоб мати додаткову копійку до депутатської пенсії.
Відповісти
Ну чому Ви так шановна Катерино Тимофієвно заявлаєте щодо вибору!! Вібір завжди є, і він мусить бути правильним, а саме: взагалі відмовитися від балотування в депутати Верховної Ради. А Ваш вже " напрацьований роками досвід" згодиться хіба тільки дома ,біля хатньої плити, пральної машинки, у вихованні внуків.Хіба не так??? Адже скільки часу нам всім втокмачують в голову: ще ось- ось і вже стане краще, ще трошки і ми заживемо. тільки от оберіть мене ( чи того,іншого) і ми відразу ( тобто депутати) все змінимо
Отож Ваш депутський досвід тільки для Вас шановна Катерина Тимофієвно і потрібен, і тільки для Вашого особистого збагачення. А Вашим виборцям... Як жили бабуські та дідуськи на злиденну пенсію так і живуть, як ходили біля корівчини в драних гумаках так і ходять. Школи напіврозвалені,вчителі з фельдшерами по селах ледь животіють на Ваші державні подачкі у вигляді жебрацької. зарплати.Але зато як живуть депути...Аж очі напевне у них зажмурються від такого щастя і радості, від майбутніх пенсій, пільг. ОГО ще багато є хорошого у депутатів. Так що з Вашим вибром і Вашим досвідом шановна пані дійсно тільки підтримувати своїх- колег депутатів у Верховнійраді, і дійсно лобіювати свої та іхні інтереси. А ну ще десь капне мільойнчик, ану десь ще капне якась пільга...
Відповісти
ваше місце у списку кандидатів у депутати від ПР не 45, а 455. Це точно прохідне місце на пенсію. В партії багато достойних людей на це місце, А Ваш єдино правильний вибір - пенсія, і як раніше радили - грядки, онуки. Не вмощуйтесь на чужі сані.
Відповісти
Плюнути в морду велике бажання в мене.
Відповісти
Ай та Катерина Тимофіївна, ай молодець.

Втерла носа всім волинським регіоналам (Горбатюк - №91, Башкаленко - №121).

Молодці, регіонали! Захищайте трибуну! Керуйте областю! Працюйте, вкалуйте на рідну Партію регіонів.

І "знайте, дорогі мої земляки, що й надалі в особі пані Ващук Ви будете мати надійного союзника та захисника!"

Тільки не забувайте, що захистила Тимофіївна Вас від Вашого ж проходження у Верховну Раду. Союзники однако.
Відповісти
Катерина не махає кулаками над трибуною, як спортсмен Горбатюк. Вона багато зробила для рідної області, особливо, для сільгоспідприємств, не збагатилася, зарекомендувала себе чудово, як ніхто. Дай їй Боже здоровя! А горбатюків - на мило. Спортсмен може лише в місті пляшки порожні приймати - інтелект і рівень культури не дозволяють виконувати іншу роботу. А Марта полола грядочки і нехай продовжує полоти. Єден дас зайт (Кожному своє). Здається, слова Гітлера, які були написані на воротах Бухенвальду. Кому вешки, а кому - корешки.
Відповісти
Цікаво, скільки коштувало прохідне місце в списку для цієї ку.ви, чи її взяли за великий досвід парламентської роботи?
Відповісти
Скільки років треба слухати її брехню,в неї небуло вибору-мабуть на Сибір мали вислати!!! І картка її за мовний закон без неї голосувала- бо це не депутатська картка а банківська,якби тримала в себе за декілька законів бакси могла втратити!А скільки людей вона обдурила і оббріхала...? Шановні голосуйте за Катю (в списку)і все буде добре їй!!
Відповісти
одне приємно-що всі політичні партії,блоки чи групи в яких була ВКТ розвалюються !!!
Відповісти
позорище! вона що нас за дурнів тримає!! "не було вибору" - добралася до корита......отакі наші "тіпа" депутати
Відповісти
Включення Ващук в прохідну частину списку пр - це пояснення "подяка" за голосуання її картки за мовний закон. Схоже на те, що її входження в "лоно" пр почалось давно, інакше чому її картка опинилась в них. Ау, її захисники, які постились тут після голосування, що ви зараз напишете?
Відповісти