Українці назвали улюблені новорічні свята. ОПИТУВАННЯ

Українці назвали улюблені новорічні свята. ОПИТУВАННЯ
Майже для половини опитаних українців (47%) улюбленим новорічним святом є Новий рік, а для 41% - це Різдво.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг у грудні 2015 року.

5% відзначили День Святого Миколая, 3% - Старий Новий рік. 2% взагалі не подобається жодне новорічне свято, не визначилися - 3%.

"Новий рік набагато більше люблять на сході, півдні та Донбасі, Різдво - переважно на заході, в центральному регіоні в рівній мірі люблять як Новий рік, так і Різдво", - наголошується в повідомленні.

При цьому, чим молодші респонденти і чим вищий їх рівень освіти, тим більша їх прихильність до Нового року.

Також це свято більше люблять серед мешканців міст та російськомовних респондентів. "Зате Різдво вказували більше серед жителів сіл, а також україномовні респонденти", - йдеться в повідомленні.

Що стосується подарунків, то 65% опитаних українців мають традицію їх дарувати на День Святого Миколая, одночасно третина - такої традиції не мають, 1% - взагалі не знають такого свята, 3% - не визначилися з відповіддю.

Чим далі на південний схід, тим менше дотримуються традиції дарувати подарунки на це свято. Найбільше його прихильників на заході (94%), найменше - у Донбасі (26%). "Також більшою мірою схильні підтримувати цю традицію жінки, молодь і україномовні респонденти", - наголошується в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Улюбленим новорічним святом є Новий рік для людей здебільшого атеїстів та так званих "православних язичників"(тих хто більше вірить у гадання, гороскопи, ходить в церкву 1-3 раз на рік, сповідається в гріхах формально перед Паскою...) та тих хто вважає себе дуже "освіченими" (люди з вузівським дипломами). Справжні вчені здебільшого релігійні. На Заході улюбленим святом є Різдво, але про Ісуса Христа молодь зовсім не хоче чути, це свято розваг та обовязкових подарунків (зазвичай доволі не дешевих).
Відповісти
Останні новини
Українці назвали улюблені новорічні свята. ОПИТУВАННЯ
18 грудень, 2015, 21:47