Для українців вводять абонплату ще й за газ

Для українців вводять абонплату ще й за газ
З квітня споживачам доведеться платити за газ 17-29 гривень на місяць, навіть якщо не користувалися ним взагалі.

З квітня 2016 року українці можуть додати щомісячну абонплату за користування газовими мережами, причому незалежно від кількості спожитого газу, - пише Сегодня.

Про таку ініціативу заявив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За розрахунками робочої групи відомства, абонплата за доступ до "труби" складе 17 грн/міс. при наявності тільки газової плити і 29 грн/міс. – за плиту і газовий котел.

Але при цьому обіцяють, що з ціни газу приберуть складову "на перекачування": за даними НКРЕ, вона дорівнює 10,4% від "літньої" ціни (7,2 грн/куб. м), або 75 коп. Тобто газ має здешевіти до 2,85 грн/куб. м взимку (зараз 3,6 грн) і до 6,45 грн влітку.

Як роз'яснив директор енергопрограм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський, абонплата передбачена законом про ринок газу, який набрав чинності в жовтні:

"Абонплата – європейська практика. Вона вигідна тим, хто опалює будинки газом (зараз 200 куб. с коштують 720 грн, а з абонплатою буде 599 грн). Але вдарить по кишені власників газплит, що не мають лічильників: їм доведеться платити в місяць не 21 грн/особу, а 38 грн".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зверніть увагу, кожне "покращення" яке вводиться цими м*даками аргументується тим, що це нормальна європейська практика)))
Відповісти
От тільки одна халепа - зарплати у людей не як у Європі! :)
Відповісти
Наприклад я літом споживала 40 м3 газу і платила 144 грн.(це по 3,60). А тепер буду платити 143 грн. (40*2,85+29). І де покращення?
Відповісти
То Ви не маєте котла, а ті, що мають котьол,то нам вигідніше.
Відповісти
Допоки жидва буде при владі,всі інші будуть Р А Б А М И!!!
Відповісти
Я в шоці!!! З такими успіхами скоро і за воду холодну та гарячу будемо платити, тільки за те, що вона в нас є. Вже не знають з чого дерти гроші з людей!!!!!! (((
Відповісти
Чекаємо не дочекаємось коли вже податок на повітря введуть! :) Повний піпець, а не країна!!! Де ми жівемо і кого терпимо??? А як скакали, як скакали...
Відповісти
Ну чого нарікати ?Не вводять же податок на кількість коминів, викиди СО у чорному димі, шкуру зі свині державі не здаєте,а смалите її також, напевно, газом, кущів смородини на дачі не рахують, кури не обліковані несуться і т. п. ...
Відповісти
І де та куля заблукала?
Відповісти
Останні новини
Для українців вводять абонплату ще й за газ
21 грудень, 2015, 20:23