На Луцьке консульство скаржаться у польський Сейм

На Луцьке консульство скаржаться у польський Сейм
Польська політична партія «Право і справедливість» (PiS) вимагає, щоб справа з незаконною видачею віз у Консульстві РП в Луцьку була розглянута на засіданні Комітету у закордонних справах польського Сейму.

Про це повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Нагадаємо, нещодавно, генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку опинилося в епіцентрі міжнародного скандалу.

«На наступному засіданні Сейму ми будемо вимагати, щоб Комітет у закордонних справах обговорив це питання», - сказав представник партії PiS Вітольд Ващиковський.

За словами Ващиковського, ситуація з видачею віз у Луцьку свідчить про великі проблеми у Польщі з корупцією у середовищі дипломатів, працівників МЗС та спецслужб.
Речник МЗС Польщі Марчін Босацький заявив, що польська прокуратура вже розслідує справу про нібито незаконну видачу шенгенських віз у Консульстві РП у Луцьку. «Якщо звинувачення підтвердяться, то винні будуть покарані», - наголосив він.


Довідка

Польське видання Gazeta Polska Codziennie опублікувало інформацію про те, що у Консульстві Польщі у Луцьку діяла злочинна організована група, яка незаконно видавала шенгенські візи повіями і, можливо, навіть була причетна до торгівлі людьми. Прикордонна служба Польщі натрапила на слід цієї групи 2011 року. За інформацією видання, до незаконної видачі віз був причетний щонайменше один із консулів польської дипустанови, один шофер і один з офіцерів спецслужб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.