Територію Ковеля фотографували з літака АН-2. ФОТО

Територію Ковеля фотографували з літака АН-2. ФОТО
З метою створення картографічних матеріалів у Ковелі провели аерофотозйомку території міста.

Останнє оновлення топографічної основи проводилось у 1995 році, - повідомляє прес-служба Ковельської міської ради.

Фінансування робіт було передбачено Регіональною цільовою програмою створення та впровадження містобудівного кадастру Волинської області на 2015-2017 роки та Програмою розробки містобудівної документації на забудову територій міста Ковеля на 2015 рік.

Згідно цих документів, проведено аерофотозйомку міста Ковель з виготовленням цифрової топооснови в масштабі 1:2000 на умовах співфінансування за кошти обласного і міського бюджетів. За словами головного архітектора міста Ковеля Людмили Мурай, у випадку розбудови територій населених пунктів оновлення цієї документації передбачається кожних п’ять років. Вона буде використовуватись для ведення земельного та містобудівного кадастрів, а також для розробки містобудівної документації територій, оновлення Генерального плану міста.

Оператор ТОВ «Аналітика» Андрій Жизневський розповів, що аерофотозйомку (фотографування земної поверхні з літака за допомогою спеціальних аерофотокамер) вони проводять по всій Україні. Це дистанційний метод вивчення земної поверхні шляхом фотографування її з літака. Камера з трьома об’єктивами, встановлена на платформі, відпрацьовує різні кути нахилу при русі літака. Якщо є вібрація чи відхилення від курсу, який закладено у проекті аерофотозйомок, камера самостійно виправляє недоліки. «Аналітика» є розробником і виробником унікального обладнання і програмного забезпечення. У світі є лише п’ять таких підприємств, які виготовляють комплекс аерофотознімального обладнання.
Аерофотознімання території тривало впродовж п’яти годин на висоті близько одного кілометра.

Матеріали, отримані в результаті аерофотозйомки міста, наразі опрацьовуються підприємством «Аналітика», після чого зберігатимуться у відділі архітектури та містобудування виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Територію Ковеля фотографували з літака АН-2. ФОТО
22 грудень, 2015, 19:42