У Луцьку вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

У Луцьку вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола
24 грудня у Луцьку відбулось пам’ятне віче та покладання квітів до меморіальної дошки відомому українському політику, державному діячеві, публіцисту і журналісту В’ячеславу Чорноволу з нагоди 78-ої річниці від дня його народження.

Про це повідомляють на сайті міськради.

У заході взяли участь заступник міського голови Сергій Григоренко, депутати міської ради, представники громадських організацій, жителі міста.

Громадський діяч Володимир Банада у виступі акцентував увагу на ролі, яку відіграв В’ячеслав Чорновіл в історії незалежної України, розповів про його тернисту дорогу боротьби за становлення нашої державності.

Сергій Григоренко, виступаючи, зазначив, що В’ячеслав Чорновіл та Георгій Гонгадзе пробудили українців до поступу уперед в боротьбі за справжню демократичну Україну. “Якби Чорновіл не загинув, ми пішли б іншим демократичнішим шляхом. Але сталося, що сталося, і він увійшов в історію України. В'ячеслав Чорновіл, Гонгадзе, Небесна сотня для мене в одному ряду”, - сказав Сергій Григоренко.

Про свої приятельські стосунки з родиною В’ячеслава Чорновола розповіла голова Волинського відділення Союзу українок Любов Ганейчук.

Своєрідним аналізом, чи все ми робимо так, як він казав, чи працюємо для розбудови України, про яку він мріяв, були виступи голови Братства вояків ОУН-УПА Василя Кушніра, інших волинських патріотів.

Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка слава - стільки й присутніх...
Відповісти
Прости Вас Господи,бо не думаєте,що пишете....
Відповісти
вважаю Чорновола найвидатнішою постаттю 20 століття в Україні
Відповісти