У Луцьку в будинку на Соборності, 20 з’явились тріщини в несучій стіні

У Луцьку в будинку на Соборності, 20 з’явились тріщини в несучій стіні
Через будівництво, яке ведеться поряд, в дев’ятиповерхівці з’явились тріщини в несучій стіні.

Про це стало відомо 29 грудня на засіданні виконкому міської ради.
Так, член виконкому Олег Бондарук розповів про те, що сталась неприємна ситуація - почалось руйнування будинку.

Робоча група при огляді будинку виявила масу недоліків, спричинених будівництвом поряд. Натомість Олег Бондарук запропонував створити робочу групу і зобов’язати ТзОВ «ВМ +» припинити будівельні роботи, щоб з'ясувати, чому з'явились тріщини в несучій стіні в цьому будинку.

Натомість перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що певна робота в цьому будинку була проведена, тоді оглянули будинок.

«Я провів нараду архітектурно-будівельної інспекції, і на сьогодні вивчається законність цього будівництва поряд і здійснюється моніторинг ЖКГ за будинком», - зазначив Тарас Яковлев.
Натомість мешканець будинку, що по Соборності, 20, Ігор Мална розповів, що руйнування будинку почалося різкими темпами 17 грудня 2015 року.

Саме тоді, за його словами, була порушена технологія вбивання сваїв і з дворового фасаду викопаний котлован, який оголив фундамент їхнього будинку.

Також Ігор Мална зазначив, що підрядники не дотримались того проекту, що мали, і до того ж в них немає проекту організації будівництва, і коли там вивозять землю, завозять пісок 30-ти тонними автомобілями і інші роботи, по будинку йде вібрація.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що тридцятитонні автомобілі не повинні їздити в центрі міста, тим більше, що на проспекті Соборності нещодавно зробили ремонт дорожнього покриття.

Вирішили провести моніторинг за станом і контроль за динамікою руйнування будинку, перевірити законність будівництва поряд і за тиждень усунути недоліки замовником.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Те відчуття, коли ти читаєш про свій будинок, а в коридорі з'явилась тріщина в розрізі декілька міліметрів.
Відповісти
Неуки, "свая" українською - паля!
Відповісти
ліплять будинки один біля одного, дитячі майданчики малесенькі, часто на їх території ставлять авто, місця для озеленення біля будинків виділяється зовсім мало, а ми,купуючи квартиру тратимо шалені гроші, потім забудовники,пхаючи будинки один біля одного, знижують рівень комфорту проживання мешканців ,а крім того, знижують значно вартість наших квартир. Слід подумати і про те, що життя в "консервній банці" наносить значну шкоду здоров`ю наших дітей, адже ми забираємо у них можливість дихати чистішим повітрям. Влада користується тим,що люди не згуртовані і постійно в біганині за шматком хліба, безкарно заробляє на нас, адже за землю виділену під маленький скверик ніхто бабла не дасть. Ми всі зараз на дорозі не в Європу, а прямо в Китай, і цілком реально, що настане час,коли і в наших містах будуть продавати свіже повітря в балонах. Бажаю на передодні Нового року,щоб біля власних будинків наших архітекторів, проектувальників, забудовників, представників влади - всі хто причетний до цього злочину, завжди було таке чисте повітря як у Пекіні.
Відповісти
тріщини в стінах появилися сьогодні?
Відповісти
СТРОИТЕЛЬ
Любые манипуляии с несущими стенами опасны и ведут к их ослаблению. И сколько бы вас не успокаивали так називаемые "специалисты" что распил окон и превращение их в двери и витрины очень даже безопасно – не верьте.
Стена высотой в 30 метров и весом в десятки тонн несет на себе еще и бетонные перекрытия (около 100 штук в девятиэтажном доме)и всё что на них, стены-перегородки, мебель и т. д. Теперь представьте какое давление испитывает она на уровне первого этажа (а именно здесь прорезают двери и окна для магазинов). При таком давлении некачественный кирпич может трескатся с силой сопоставимой с силой разрыва снаряда. Это игра в рулетку, учитывая не всегда высокое качество раствора и кирпича, старение материала, частую затопляемость подвалов, что ведет к проседанию грунта в подошвенной части стены и ряд других факторов.
Мне могут возразить, что в скольких домах уже попробивали и ничего. Да результат варварского отношения к жилищному фонду будет всплывать со временем. Для прямого обрушения нужно, чтобы сошлось рад трагических факторов. Но знайте, что изувеченая стена висотного дома, в нижней её наиболее уязвимой части – один из них а возможно и главный. И чем больше будет таких домов, тем выше степень риска.
Я очень надеюсь, что Бог не допустит трагедии, как на Ровенской, но советовал бы лучанам очень внимательно отнестись к этой проблеме, ведь это безопасность вас, ваших родных и вашего имущества, зачастую единственного.
Відповісти
Після обвалу будинку на Рівненській, 109 було засуджено майстра ЖЕК №7, яка, за висновками прокуратури, не прийняла міри по відселенню мешканців з будинку після обсипання облицювальної силікатної цегли з міжвіконного простінку, на якому висів кондиціонер.
Зараз, коли виявлено порушення технології будівництва, і мешканцем будинку є пан Мална, який, як я пом'ятаю, дуже тісно знайомий з проектуванням та нормами ДБН і в змозі викласти всі виявлені порушення на папері, ніхто не приймає рішення про відселення мешканців, а просто йде процес вичікування чергової трагедії зі сподіванням на той "авось", який має пронести... А в місті є ЖЕК, який слідкує за будинком, і відповідає за нього,, є ДАБК, який видає дозволи на будівництво, є технагляди, які слідкують за веденням робіт і є головний архітектор проекту, який зі свого боку веде контроль за дотриманням норм будівництва. І що???? Буде знову винен майстер ЖЕК без будівельної освіти?!
Відповісти
А хто це будує все поруч? Комусь відомо?
Відповісти
прям сценарій одноіменного фільму "Дурак"...
до речі, раджу подивитися.. для расширєнія так сказать сознанія)
Відповісти
земелька належить козюрі малому
Відповісти
Останні новини
У Луцьку в будинку на Соборності, 20 з’явились тріщини в несучій стіні
29 грудень, 2015, 10:10