У Ковелі створили молодіжний волонтерський центр

У Ковелі створили молодіжний волонтерський центр
У Ковельському промислово-економічному коледжі створили молодіжний волонтерський центр.

Мета його створення – допомога усім, хто потребує уваги і коштів, - пише ВОДТРК.

Студент-першокурсник Владислав Голечко зареєстрував самохідний пристрій, завдяки якому зібрав гроші для онкохворого хлопчика. А його друзі нещодавно відвідали Голобський дитячий будинок-інтернат, особливість якого в тому, що тут постійно перебувають хлопці віком від 7 до 35 років.

Усі вони вимагають догляду, не піддаються навчанню і мають певні фізичні й розумові вади. Усім необхідним їх забезпечує держава. Декого родичі забирають на кілька днів додому, дехто батьків не знає зовсім.

Одних хлопців педагоги вчать лічбі за групами, інших - розуміти звернення, дехто просто варить їсти у спеціальній кухні. Але майже всі вони працюють у власному господарстві.

У будинку-інтернаті розроблена певна реабілітаційна програма, згідно з якої з підопічними повинні займатися відповідні спеціалісти. Але їх не вистачає, так само, як і деякого матеріального забезпечення.

«Ми б хотіли караоке-систему, адже багато наших вихованців люблять співати, також у нас дуже мало комп’ютерів і навіть не всім вистачає шкарпеток», − розповів вихователь Голобського дитячого будинку-інтернату Петро Наумчик.

Відвідини студентів Ковельського промислово-економічного коледжу − учасників молодіжного волонтерського центру – стали справжнім святом для хлопців цього будинку. Волонтери їм подарували м’які іграшки, цукерки і печиво, організували новорічну програму.

І все ж найкращим подарунком до свят для деяких вихованців будуть поїздки додому й спілкування з близькими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі створили молодіжний волонтерський центр
29 грудень, 2015, 12:19